Bake & Play – znamy zwycięzców IV edycji konkursu

Tegoroczna edycja konkursu dla młodych cukierników Bake & Play okazała się wyjątkowa pod wieloma względami. Po raz pierwszy uczestnicy sami mogli wybrać temat słodkich zmagań i cały czas monitorować zabawę uczestnicząc w dyskusjach na facebookowej grupie konkursu. Być może to właśnie te zmiany oraz wyjątkowo atrakcyjne nagrody przygotowane przez organizatorów sprawiły, że ogromne zainteresowanie konkursem i poziom zgłoszonych prac, zaskoczyły wszystkich.

– Przede wszystkim IV edycja okazała się rekordowa pod względem frekwencji. 79 uczestników przygotowało prace, które spełniały wszystkie wymogi formalne i zostały zakwalifikowane do konkursu – mówi jedna z jurorek Justyna Łukasik – Russek, szefowa firmy Warsztat PR, obsługującej konkurs. – Po drugie bardzo ucieszyło nas zaangażowanie uczestników i ich opiekunów. Telefonicznie, mailowo i przede wszystkim na grupie, odpowiadaliśmy na dziesiątki pytań i wątpliwości, dzięki czemu niemal udało się uniknąć błędów, popełnianych przez młodych ludzi w poprzednich edycjach.

Justyna Łukasik – Russek podkreśla, że zachwyciła też jakość zdjęć. – W tej edycji uczestnicy naprawdę stanęli na wysokości zadania. Nie tylko przygotowali wyjątkowo piękne prace – bardzo precyzyjne, dokładne i szalenie efektowne, to jeszcze potrafili je doskonale zaprezentować.

Słów pochwały brakuje też koordynatorowi konkursu Jackowi Ziębie z ZT Kruszwica. – Pomysły uczestników na zaprezentowanie wybranego przez nich tematu były wspaniałe. Także jakość wykonania prac była na najwyższym poziomie. W tej edycji cukiernicza młodzież naprawdę nas zachwyciła, a poziom był bardzo wyrównany – ocenił Jacek Zięba.

Wszyscy jurorzy zgodnie potwierdzają, że przy wyborze zwycięzców, musieli zmierzyć się z bardzo trudnym zadaniem. – Najchętniej przyznalibyśmy nagrody znacznie większej grupie uczestników. Naprawdę na to zasłużyli. Dlatego wszystkim uczestnikom – nie tylko laureatom – składamy wyrazy najwyższego uznania i serdeczne gratulacje – dodaje Jacek Zięba.

Wszystkim laureatom i pozostałym uczestnikom serdecznie gratulujemy!

Do zobaczenia przy kolejnej edycji za rok!

od 15 października do 6 grudnia 2017 roku

Zgłoszenie pracy – tortu, ciasta lub deseru – inspirowanej
„wodnym światem” wraz z dodatkowymi składnikami:
margaryną Maestra Kremowa White MB, cynamonem,
czekoladą, mango i gruszką.