Przed nami trzecia odsłona Celebrity Meeting, wydarzenia, które już wpisało się w kalendarz szkoleń i warsztatów Akademii Mistrza. Każda edycja to możliwość spotkania z wybitnym cukiernikiem, pokaz jego warsztatu i umiejętności oraz doskonała okazja do integracji najlepszych ludzi z branży.

Jordi Bordas and FelchlinW tym roku gościem specjalnym będzie Jordi Bordas – hiszpański Mistrz Świata w Cukiernictwie, wizjoner, twórca metody pracy, która zrewolucjonizowała współczesne cukiernictwo. Jak wygląda to w praktyce i jakie przynosi efekty będziecie się mogli przekonać podczas spotkania z mistrzem!

Jordi Bordas

Już jako mały chłopiec poznał warsztat i podstawy pracy w rodzinnej piekarni swoich rodziców w miejscowości Viladecans. Międzynarodową sławę i renomę przyniosło mu pierwsze miejsce na Mistrzostwach Świata w Cukiernictwie 2011 roku, gdzie jako kapitan drużyny Hiszpanii sięgnął po zwycięstwo we wszystkich ośmiu kategoriach. Od tego czasu jego kariera nabrała tempa.

Bordas zaczął badać i rozwijać metodę B·Concept, której wierny jest do dzisiaj. W 2015 roku otworzył swoją własną szkołę cukiernictwa w Viladecans. Jest stale obecny w mediach społecznościowych, podróżuje po całym świecie jako ambasador marki Felchlin i Ravifruit oraz jako instruktor i propagator metody B·Concept. Jedna z takich podróży zaprowadzi go w październiku do Polski.

Maestro przykłada dużą wagę do prezentacji swoich dań, czerpiąc inspiracje zarówno z mediów społecznościowych jak i z lektur dotyczących chemii i technologii żywności. Jego przepis na sukces to ciągły rozwój, samodoskonalenie i uważne słuchanie klientów.

Temat spotkania

Podczas wizyty w Polsce Jordi Bordas zaprezentuje metodę B·Concept połączoną z degustacją różnych tekstur i smaków. Jego metoda polega na kreowaniu lżejszych i zdrowszych przepisów przy jednoczesnej intensyfikacji smaku głównych składników. Receptury wymyślane są od podstaw, a składniki dobierane tak, aby stworzyć stabilną i smakowitą teksturę ciasta.

2016-12-28_Jordi-Bordas5548 1Sam Mistrz nie nazywa swojej metody rewolucją, lecz ewolucją, ponieważ bazuje ona na tradycyjnych przepisach, zaadaptowanych do trendów rynkowych i oczekiwań konsumentów. A ci poszukują obecnie wyrobów lekkich, zdrowych, o wysokich walorach smakowych i jednocześnie wolnych od alergenów.

Dlaczego warto być z nami?

  • poznasz tajniki pracy jednego z najwybitniejszych cukierników młodego pokolenia
  • dowiesz się więcej o metodzie B·Concept i jej zastosowaniu w praktyce
  • znajdziesz się w elitarnym gronie najlepszych polskich cukierników
  • wzbogacisz swoją wiedzę i umiejętności
  • spędzisz czas w miłej, kreatywnej atmosferze, nawiążesz nowe znajomości, zyskasz okazję do wymiany doświadczeń, zadawania pytań i dyskusji z ludźmi z branży 

 

Zapraszamy!

Termin: 11 października 2017 r.

Cena: 1950 zł

Miejsce: Hotel Brant****, Warszawa

Kontakt:

Jacek Zięba

ZT KRUSZWICA S.A.

tel.: 606 80 29 49