TEMAT SPOTKANIA: PRAWA I OBOWIĄZKI CUKIERNIKÓW I PIEKARZY WOBEC INSTYTUCJI NADZORU

Celem spotkania jest przekazanie i usystematyzowanie wiedzy na temat obowiązujących regulacji prawnych, praw i obowiązków organów nadzoru, zasad i zakresu prowadzenia kontroli przez poszczególne organy i ich kompetencji w tym zakresie.

Podczas szkolenia Uczestnicy zostaną również zapoznani z wymaganą dokumentacją, tak aby w praktyce umieli prowadzić cukiernie/piekarnie zgodnie z obowiązującymi przepisami i potrafili skutecznie przygotować się do kontroli ze strony poszczególnych organów nadzoru.

ZAKRES TEMATYCZNY SZKOLENIA

  1. Regulacje prawne dotyczące kontroli z uwzględnieniem zmian obowiązujących od
    1 marca 2018 roku
  2. Kontrola zewnętrzna i wewnętrzna w piekarni i cukierni, czyli o co musi zadbać piekarz/cukiernik w swoim zakładzie
  3. System HACCP w piekarni/cukierni, czyli jak wdrożyć i stosować system w praktyce
  4. Organy uprawnione do kontrolowania przedsiębiorcy, czyli kto, kiedy i w jakim zakresie może przeprowadzić kontrolę w piekarni/cukierni
  5. Obowiązki piekarzy i cukierników związane z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO)
  6. Dokumentacja, tryb i zakresy kontroli w przedsiębiorstwie. Prawa i obowiązki organów kontrolujących. Prawa i obowiązki cukierników/piekarzy wobec instytucji nadzoru
    w przypadku:
  • kontroli podatkowej,
  • kontroli skarbowej,
  • kontroli Państwowej Inspekcji Pracy (PIP),
  • kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (SANEPID),
  • kontroli Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS),
  • kontroli Wojewódzkiej Inspekcji Ochrony Środowiska (WIOŚ),
  • kontroli Inspekcji Handlowej (IH),
  • kontroli Zakładu Ubezpieczeń Społecznych (ZUS),
  • kontroli Głównego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (GIODO);

TRENER:

Adriana Głuchowska  – ekspert z wieloletnim doświadczeniem z dziedziny finansów publicznych oraz prawa pracy. Od lat zajmuje się opracowywaniem i wdrażaniem procedur w instytucjach sektora finansów publicznych oraz podmiotach prywatnych. Od 1998 roku przeszkoliła ponad kilkanaście tysięcy osób, przeprowadzając setki szkoleń.  Współpracuje z największymi cukierniami i piekarniami na terenie całej Polski – jako niezależny ekspert i doradca biznesowy. Jako głos doradczy i ekspert na co dzień rozwiązuje nietypowe problemy z praktyki Przedsiębiorstw i Urzędów. Więcej informacji…

Dodatkowo w programie:

  • możliwość wymiany doświadczeń z trenerem i innymi uczestnikami
  • poczęstunek

Profil uczestnika:

Właściciel zakładu cukierniczego lub osoba odpowiedzialna za poprawność etykiet na wyrobach cukierniczych.

Data i miejsce szkolenia:

HOTEL GORCZOWSKI****, ul. Stefana Batorego 35 w Chorzowie

Godzina:

15:00 – 20:00

 

Jeżeli posiadasz  zaproszenie z kodem rezerwacji, wprowadź kod i zarejestruj się na wydarzenie za pomocą poniższego formularza:

Imię i nazwisko (wymagane)

Nazwa i adres cukierni/piekarni (wymagane)

Adres email (wymagane)

 

Jeśli nie masz kodu, wypełnij formularz. W przypadku wolnych miejsc skontaktujemy się z Tobą i zapiszemy Cię na wydarzenie.

Imię i nazwisko (wymagane)

Nazwa i adres cukierni/piekarni (wymagane)

Adres email (wymagane)