Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Bohater miesiąca – biszkopt royal ozem

02 czerwca 2020, 11:13

Torty! Ciasta z kremem i owocami! Sezon na te fantastyczne wypieki właśnie się zaczyna. Najwyższy czas pomyśleć o produktach, dzięki którym ich przygotowywanie będzie wymagało mniejszych nakładów czasu i pracy, a efekt zawsze będzie znakomity.

Powszechnie wiadomo, że o ostatecznym smaku ciasta czy tortu decyduje biszkopt i krem. Właśnie takie cechy ma ciasto przygotowywane na mieszance Kruszwica Biszkopt. I co szczególnie ważne – mamy pewność, że wypiek za każdym razem będzie równie udany. Dzięki zastosowaniu mieszanki przygotowanie ciasta staje się łatwe i szybkie. Mamy też gwarancję równomiernego rośnięcia ciasta podczas pieczenia.

Jeżeli jednak zależy nam aby biszkopt był bardziej wilgotny warto połączyć mieszankę Kruszwica Biszkopt z olejem – najlepiej z Olejem z Esencją Masła

Ten innowacyjny produkt Kruszwicy łączy w sobie zalety oleju rzepakowego ze smakiem i aromatem masła.

Dodany do ciasta biszkoptowego, sprawia, że po wypieczeniu biszkopt wiedeński będzie miał doskonalą strukturę, odpowiednią wilgotność i przyjemny, pożądany przez Klientów smak i aromat masła. 

Dzięki mistrzowskim składnikom już sam biszkopt jest cukierniczym dziełem sztuki. Oczywistym jest jednak, że biszkopt potrzebuje towarzystwa. O tej porze roku klienci mają przede wszystkim apetyt na świeże owoce, najlepiej w towarzystwie słodkiego, lekkiego i delikatnego kremu śmietankowego. Z tym zadaniem doskonale poradzi sobie mieszanka Kruszwica Royal.

Ta idealna mieszanka do przyrządzania lekkich kremów o smaku śmietankowym – wyraźnie ułatwi i przyspieszy pracę w cukierni. Przygotowane na jej bazie kremy świetnie się ubijają i napowietrzają, mają delikatną strukturę i pożądaną konsystencję, dzięki czemu utrzymują nadany im kształt. 

Ogromną zaletą kremu przygotowanego na bazie Mieszanki Royal jest jego wszechstronne zastosowanie. Na jego bazie możemy jednak tworzyć dziesiątki kompozycji o różnych smakach. Świetnie łączy się z bitą śmietaną, tworząc lekki i znacznie trwalszy niż sama śmietana, krem uwielbiany przez Klientów. Royal doskonale współgra także z czekoladą, orzechami czy pastami owocowymi, dając cukiernikowi nieograniczone możliwości kreowania własnych kompozycji smakowych.

Z taką trójką jak Kruszwica Biszkopt, Olej z Esencją Masła i Kruszwica Royal, tworzenie tortów i oraz ciast z kremem i owocami przestaje być wyzwaniem!

Przewiń do góry