Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Pies z masy cukrowej

30 czerwca 2015, 15:33

Sposób przygotowania: 

Blaty biszkoptowe:
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę i stopniowo wsyp do nich cukier. Na koniec dodaj cukier, przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszaj całość. Wyłóż na pergamin, na trzy blaty. Piecz w temperaturze 200-220 stopni przez około 7-9 minut – w zależności od pieca.

Wykończenie:
Śmietanę i serek mascarpone połącz i ubij, dodając na koniec cukier puder.
Wytnij z blatów biszkoptowych pieska – najlepiej osobno tułów i głowę. Złóż pieska w następującej kolejności: blat – nakropka – śmietana – malin. Kolejna warstwę przygotuj tak samo, tylko na koniec zamiast malin połóż jagody. Po przełożeniu zamroź tort. Następnie wyjmij tort i oblej go kremem russel przed położeniem sierści z masy cukrowej. Łapki wykonaj z małych zwiniętych roladek, a sierść z masy cukrowej.

Przewiń do góry