Babka marmurkowa na mieszance Kruszwica Biszkopt
Składniki:
- mieszanka Kruszwica biszkopt 1800 g
- jaja 1000 g
- margaryna Maestra Cukiernicza MB 750 g
- kakao ciemne 50 g
- rum 50 g
To się musi udać! Prosty przepis i sprawdzone produkty są gwarancją sukcesu. Podstawą produktu jest mieszanka Kruszwica Biszkopt, dzięki której przygotowanie ciasta jest szybkie i łatwe. Idealnie skomponowana mieszanka daje też pewność, że struktura ciasta będzie delikatna i elastyczna, a miękkisz doskonale wilgotny i stabilny. Gotowa mieszanka to także gwarancja powtarzalności ciasta i równomiernego rośnięcia podczas pieczenia.
Doskonale sprawdza się w duecie z margaryną Maestra Cukiernicza MB.
Sposób przygotowania:
Rozprowadzić kakao w rumie. Miękką margarynę ubić i dodać do niej jaja. Mieszać w maszynie przez około 6 minut do uzyskanie jednolitej masy. Przełożyć do foremki 3/4 masy. Do pozostałej 1/4 masy dodać kakao. Delikatnie wymieszać i dodać do białego ciasta w foremce. Przed wsadzeniem do pieca naciąć wzdłuż foremki. Piec w temp. 180 stopni °C przez 45 – 50 min.