Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Ciasto z owocami na biszkopcie wiedeńskim z kremem śmietankowym

Biszkopt wiedeński

Krem Royal śmietankowy

  • 400 g krem Kruszwica Royal 
  • 1000 g mleko 3,2%
  • 250 g ubita śmietana kremówka 36%

Delikatny, maślany biszkopt, owoce i pyszny, lekki krem – przepis na cudowne ciasto z owocami jest bardzo prosty. Diabeł jednak tkwi w szczegółach. To dzięki połączenie trzech najwyższej jakości składników, sprawia, że nasze ciasto jest tak wyjątkowe, a jego przygotowanie łatwe i szybkie.

Spróbuj, a natychmiast się zakochasz! W końcu jest wiosna!

Ciasto z owocami na biszkopcie wiedeńskim z kremem śmietankowym

Technika wykonania biszkopta wiedeńskiego: 

– wszystkie składniki oprócz oleju ubijać mikserem za pomocą rózgi przez 10 minut na szybkich obrotach, 

– na koniec ubijanie powoli wlać olej i delikatnie zamieszać,  

– przygotowane ciasto przełożyć do okrągłej formy i piec w temp.190˚C przez 40-45 min.

Technika wykonania kremu royal śmietankowego 

– z Kruszwicy Royal i mleka przygotować krem podstawowy,

– pod koniec ubijania do kremu dodać ubitą śmietanę kremówkę i delikatnie mieszając połączyć na jednolitą masę.

Składanie:

Biszkopt pokroić na trzy kapsle. Każdy kapsel delikatnie nakropić, przełożyć kremem. Górną warstwę udekorować świeżymi owocami, zażelować. Schłodzić.

Przewiń do góry