Ciasto z owocami na biszkopcie wiedeńskim z kremem śmietankowym
Biszkopt wiedeński
- 1000 g Kruszwica biszkopt
- 750 g jaja
- 50 g woda
- 40 g ciemne kakao
- 100 g Olej z esencją masła
Krem Royal śmietankowy
- 400 g krem Kruszwica Royal
- 1000 g mleko 3,2%
- 250 g ubita śmietana kremówka 36%
Delikatny, maślany biszkopt, owoce i pyszny, lekki krem – przepis na cudowne ciasto z owocami jest bardzo prosty. Diabeł jednak tkwi w szczegółach. To dzięki połączenie trzech najwyższej jakości składników, sprawia, że nasze ciasto jest tak wyjątkowe, a jego przygotowanie łatwe i szybkie.
Spróbuj, a natychmiast się zakochasz! W końcu jest wiosna!
Ciasto z owocami na biszkopcie wiedeńskim z kremem śmietankowym
Technika wykonania biszkopta wiedeńskiego:
– wszystkie składniki oprócz oleju ubijać mikserem za pomocą rózgi przez 10 minut na szybkich obrotach,
– na koniec ubijanie powoli wlać olej i delikatnie zamieszać,
– przygotowane ciasto przełożyć do okrągłej formy i piec w temp.190˚C przez 40-45 min.
Technika wykonania kremu royal śmietankowego
– z Kruszwicy Royal i mleka przygotować krem podstawowy,
– pod koniec ubijania do kremu dodać ubitą śmietanę kremówkę i delikatnie mieszając połączyć na jednolitą masę.
Składanie:
Biszkopt pokroić na trzy kapsle. Każdy kapsel delikatnie nakropić, przełożyć kremem. Górną warstwę udekorować świeżymi owocami, zażelować. Schłodzić.