Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Letnie babeczki z malinami

Składniki na ciasto:

  • 200 g mąki pszennej
  • 200 cukru kryształ
  • 2 jaja
  • 200 margaryny Qualita 80% 
  • 100 g mleka
  • 100 gęstego jogurtu naturalnego
  • 10 g proszku do pieczenia

Maliny sprawdzają się w wielu wypiekach i cieszą się wyjątkowym powodzeniem wśród wszystkich pokoleń konsumentów. Mimo, że w cukierniach są obecne praktycznie przez cały rok, latem zawsze smakują najlepiej. Jogurtowa babeczka z malinami na pewno szybko zniknie z półek!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Margarynę utrzyj z cukrem. Dodaj jaja, następnie mleko i jogurt. Na końcu, delikatnie mieszając, połącz z mąką i proszkiem do pieczenia.

Ciasto szprycuj do foremek. Na całej powierzchni babeczki ułóż maliny (możesz zastąpić je także jagodami), tak by delikatnie wtopiły się w ciasto.

Odpiecz i oprósz cukrem pudrem.

Przewiń do góry