Letnie babeczki z malinami
Składniki na ciasto:
- 200 g mąki pszennej
- 200 cukru kryształ
- 2 jaja
- 200 margaryny Qualita 80%
- 100 g mleka
- 100 gęstego jogurtu naturalnego
- 10 g proszku do pieczenia
Maliny sprawdzają się w wielu wypiekach i cieszą się wyjątkowym powodzeniem wśród wszystkich pokoleń konsumentów. Mimo, że w cukierniach są obecne praktycznie przez cały rok, latem zawsze smakują najlepiej. Jogurtowa babeczka z malinami na pewno szybko zniknie z półek!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Margarynę utrzyj z cukrem. Dodaj jaja, następnie mleko i jogurt. Na końcu, delikatnie mieszając, połącz z mąką i proszkiem do pieczenia.
Ciasto szprycuj do foremek. Na całej powierzchni babeczki ułóż maliny (możesz zastąpić je także jagodami), tak by delikatnie wtopiły się w ciasto.
Odpiecz i oprósz cukrem pudrem.