Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Letnie babeczki z malinami

Letnie babeczki z malinami

Maliny sprawdzają się w wielu wypiekach i cieszą się wyjątkowym powodzeniem wśród wszystkich pokoleń konsumentów. Mimo, że w cukierniach są obecne praktycznie przez cały rok, latem zawsze smakują najlepiej. Jogurtowe babeczki z malinami na pewno szybko znikną z półek!

Receptura

Babeczki z malinami:

  • mąka pszenna200 g
  • cukier kryształ200 g
  • jaja2 szt.
  • margaryna Qualita 80% zobacz200 g
  • mleko100 g
  • gęsty jogurt naturalny100 g
  • proszek do pieczenia10 g

Technika wykonania

Przepis na babeczki z malinami

Margarynę utrzyj z cukrem. Dodaj jaja, następnie mleko i jogurt. Na końcu, delikatnie mieszając, połącz z mąką i proszkiem do pieczenia.
Ciasto szprycuj do foremek. Na całej powierzchni babeczki ułóż maliny (możesz zastąpić je także jagodami), tak by delikatnie wtopiły się w ciasto.
Upiecz w temp. 180°C przez ok. 30-35 minut, następnie oprósz cukrem pudrem.

biszkoptowo tłuszczowe

Inne przepisy z tej kategorii