Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Alternatywne wypieki. Wegańska tarta czekoladowo-wiśniowa

Alternatywne wypieki. Wegańska tarta czekoladowo-wiśniowa - Banner

Czym zastąpić klasyczny biały cukier w słodkich wypiekach? Obecnie na rynku dostępnych jest wiele zamienników – od syropów, przez sypkie substytuty, po pulpy owocowe. Więcej inspiracji w tym temacie znajdziesz w naszym cyklu alternatywne wypieki, a poniżej prezentujemy przepis na wegańską tartę słodzoną syropem z agawy i ksylitolem.

Receptura

Spód do tarty:

Nadzienie do tarty:

  • wiśnie wydrążone (świeże lub rozmrożone)400 g
  • cukier kokosowy lub ksylitol 2 łyżki
  • czekolada deserowa500 g
  • syrop z agawy60 ml
  • margaryna Maestra Cukiernicza MB  zobacz20 g
  • napój kokosowy lub sojowy200 ml
  • cynamon½ łyżeczki
  • pasta waniliowa¼ łyżeczki
  • sólszczypta
tarty

Inne przepisy z tej kategorii

Sprawdź nasze produkty