Tarta świąteczna na słodko z nutą korzenną
Tarty przebojem wdarły się na polskie stoły. Dlaczego więc nie pokusić się o świąteczną wersję tego dania? Twoi klienci na pewno z przyjemnością postawią taką tartę na świątecznym stole.
Receptura
Ciasto kruche:
- mąka pszenna450 g
- margaryna Maestra Cukiernicza MB zobacz150 g
- margaryna Puff Pastry MB zobacz150 g
- cukier puder100 g
- jaja125 g
- mączka migdałowa45 g
- przyprawa piernikowa5 g
Prażynka:
- prażynka Pailleté Feuilletine (prażone migdały w syropie cukrowym)120 g
- czekolada mleczna125 g
Ganache czekoladowy z korzenną nutą:
- śmietana kremowa 36%250 g
- czekolada deserowa 250 g
- miód1 łyżka
- przyprawa do piernika2 łyżeczki
- Becherovka do smaku
czekoladakruchetartyBoże Narodzenie