Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

SZKOLENIA

PLATFORMA E-LEARNINGOWA

Akademia Mistrza Biznesu to nowa, stworzona przez ZT Kruszwica,
specjalnie z myślą o przedstawicielach branży cukierniczej
i piekarniczej, platforma e-learningowa.

Akademia Mistrza Biznesu
Najwyższy czas się poznać!
Poznaj Akademię Mistrza Biznesu

Akademia Mistrza Biznesu (czyli AMB) to nowa, stworzona przez ZT Kruszwica, specjalnie
z myślą o przedstawicielach branży cukierniczej
i piekarniczej, platforma e-learningowa.
Szkolenia AMB dostarczają uczestnikom
specjalistyczną wiedzę biznesową, precyzyjnie
dostosowaną do ich potrzeb i oczekiwań.

Skontaktuj
się z nami

Znajdź Specjalistę ds. Sprzedaży ZT Kruszwica w swoim regionie lub skontaktuj się z koordynatorem platformy edukacyjnej - Markiem Kopernikiem.

Zyskaj dostęp
do platformy

Ustal wszystkie warunki i podpisz porozumienie. Wybierz interesujące Cię moduły szkoleniowe. Otrzymasz wtedy kod dostępu do wybranego materiału.

Korzystaj
z wiedzy

Ciesz się dostępem do baz szkoleń. Z jednego kodu może korzystać do trzech pracowników. Wykorzystuj zdobytą wiedzę, wtedy gdy tego potrzebujesz.

Korzyści dla firmy

Rozwijaj swój biznes we własnym tempie. Skorzystaj z możliwości zdalnych szkoleń. Zwiększaj kompetencje swoich pracowników i optymalizuj koszty.

Zespół

Zdobycie wiedzy zawartej w module Zespół pozwala optymalnie wykorzystać potencjał wszystkich pracowników, racjonalnie podzielić zadania, a także skutecznie rozwiązywać konflikty między współpracownikami. Uczestnicy szkolenia dowiedzą się na czym polega delegowanie zadań, czym jest skuteczna komunikacja i jakie błędy w tym zakresie najczęściej popełniają menedżerowie. W module zawarto także dużo praktycznych informacji dotyczących pozafinansowych sposobów motywowania pracowników oraz konkretnych rad, pomagających rozpoznawać i rozwiązywać konflikty w zespole.

Prawo

Moduł Prawo koncentruje się wokół tematów kontroli i regulaminów. ZUS, Inspekcja Handlowa, Inspekcja Pracy, Sanepid – wizyty urzędników tych organizacji obawia się większość przedsiębiorców. Dzięki informacjom zawartym w tym module, uczestnicy dowiedzą się, jak najlepiej się do nich przygotować, jakie dokumenty będą kontrolowane, czego mogą, a czego nie mogą wymagać kontrolerzy i co zrobić, gdy podczas np. kontroli podatkowej coś się nie zgadza. Dzięki tematom poświęconym regulaminom, uczestnicy zdobywają szczegółową wiedzę na temat ich tworzenia i zgodności z prawem pracy. Poznają też najczęściej popełniane w tym zakresie błędy oraz zawiłości systemu HACCP.

Przywództwo

Moduł Przywództwo adresowany jest przede wszystkim do właścicieli piekarni i cukierni oraz ich menedżerów. Zdobycie wiedzy w tym zakresie pozwala rozwinąć tzw. kompetencje miękkie, które mają ogromny wpływ na funkcjonowanie przedsiębiorstwa. Uczestnicy szkolenia odkryją sekrety budowania dobrych relacji w zespole, nauczą się skutecznie rozpoznawać i wykorzystywać kompetencje pracowników. Poznają także techniki rozwiązywania problemów oraz style zarządzania i ich optymalne dopasowanie do konkretnych sytuacji.

Finanse

Uczestnicy szkolenia Finanse dostają praktyczne porady, jak skutecznie zarządzać kosztami. Moduł zawiera bardzo dużo szczegółowych informacji pomagających zoptymalizować proces kontrolowania wydatków, właściwie obliczyć food cost, monitorować wysokość cen czy obliczyć teoretyczny koszt surowców. Twórcy szkolenia poświęcili też dużo miejsca kwestii zarządzania personelem pod kątem finansów. Omówione zostały tak istotne problemy jak: nieodpowiednie wynagrodzenie, opłacalność szkoleń, efektywność wynagrodzenia prowizyjnego czy podejrzenie kradzieży. Osoby podnoszące swoje kwalifikacje w temacie finansów, dowiedzą się też: jak skutecznie promować produkty, w jaki sposób kontrolować znajomość oferty wśród pracowników oraz jakie błędy zniechęcają do firmy potencjalnych klientów.

Sprzedaż

Tematyka modułu Sprzedaż jest bardzo szeroka. Uczestnicy szkolenia dowiedzą się z niego m.in. jak motywować pracowników, by przeciwdziałać brakom kadrowym i maksymalnie zmotywować ich do pracy. Poznają też sztuczki, które pozwolą zwiększyć obroty firmy podnosząc sprzedaż za pomocą jednego produktu. Ważną częścią szkolenia jest kalkulacja cenowa. Tematy związane z tym obszarem wiedzy wyjaśniają czym są i jak obliczyć wskaźniki finansowe, podpowiadają jak prawidłowo skalkulować marże oraz wszelkie koszty związane z prowadzeniem działalności.

Marketing

Moduł Marketing to praktyczny poradnik, który uczy w jaki sposób informować i angażować klientów, jak optymalnie kształtować ofertę oraz jak budować i pozycjonować markę. Uczestnicy szkolenia poznają kanały komunikacji i sposoby ich skutecznego wykorzystania do kontaktowania się z klientami. Dowiedzą się jak i dlaczego warto prowadzić firmowego bloga czy kanały w mediach społecznościowych. Poznają zasady skutecznego e-mail marketingu oraz współpracy z influencerami. Szkolenie w zakresie Marketingu wyjaśnia jaką rolę odgrywa odpowiednie logo i nazwa firmy, porusza temat analizy konkurencji oraz określenia grupy docelowych klientów. W trakcie szkolenia uczestnicy dowiadują się również jaką moc ma opakowanie, czym jest wojna cenowa i czy warto na nią iść, a także poznają nowe kanały dystrybucji swoich produktów.

Korzyści dla uczestników

Rozwijaj swoje kompetencje i bądź konkurencyjny na rynku pracy. Ucz się wygodniej - kiedy tylko chcesz. Przyswajaj wiedzę w sposób lekki i przyjemny. Zdobywaj certyfikaty.

Akademia Mistrza Biznesu – e-learning skrojony na cukierniczą miarę

E-szkolenia AMB to wyjątkowe narzędzia dydaktyczne stworzone specjalnie dla cukierników i piekarzy. Pozwalają poszerzyć wiedzę i podnieść umiejętności biznesowe szczególnie przydatne przy prowadzeniu działalności w tej branży. Dostępna 24 na dobę, przez 7 dni w tygodniu platforma szkoleniowa, umożliwia naukę w dowolnym czasie i miejscu, oferując szkolenia w zakresie: Zespół, Prawo, Przywództwo, Finanse, Sprzedaż i Marketing.

E-learning szyty na miarę

W przeciwieństwie do wielu obecnych na rynku ogólnych kursów biznesowych, platforma edukacyjna AMB oferuje szkolenia dedykowane konkretnej grupie zawodowej. Prezentowane treści zostały opracowane na podstawie realnych problemów i sytuacji, z jakimi cukiernicy i piekarze spotykają się w codziennej pracy. Szkolenia zostały przygotowane przez wybitnych specjalistów z różnych dziedzin, mających duże doświadczenie w branży cukierniczej. Zdobytą w trakcie szkolenia specjalistyczną wiedzę, można więc natychmiast wykorzystać w swoim zakładzie.

Elastyczna forma nauki

W czasach, gdy braki kadrowe są jedną z największych bolączek branży, oddelegowanie pracowników na szkolenie jest realnym problemem. Rozwiązaniem jest e-learning AMB. Platforma edukacyjna AMB dostępna jest 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. Można z niej skorzystać z dowolnego miejsca, o każdej porze. AMB gwarantuje też elastyczną formę nauki. Uczestnik kursu na zdobywanie wiedzy może poświęcić tyle czasu, ile chce, wielokrotnie wracać do przerabianych zagadnień oraz pracować indywidualnie, we własnym tempie.

Atrakcyjna forma

E-szkolenia AMB to nie tylko rzetelna, specjalistyczna wiedza, ale też atrakcyjna forma, która sprzyja przyswajaniu wiedzy i wzbudza motywację do nauki. Dzięki lekkiej formie przekazu i zastosowaniu ciekawych formatów – animacje, interaktywne ekrany, rysunkowe scenki, infografiki, video, prezentacje multimedialne, nauka jest przyjemna i efektywna.

Redukcja kosztów

Dzięki e-szkoleniom AMB można podnosić kwalifikacje biznesowe pracowników i właścicieli zakładów, minimalizując ponoszone na ten cel wydatki. Odpadają koszty dojazdu i zakwaterowania. Pracodawca nie ma też wydatków związanych z wysłaniem pracownika w delegację czy koniecznością zapłacenia za nadgodziny współpracownikom, którzy zastąpią uczestnika kursu w trakcie jego nieobecności.

JEDEN MODUŁ ZA DARMO!

Wychodząc na przeciw cukiernikom i piekarzom, którzy w związku z pandemią znajdują się w trudnej sytuacji, AMB zdecydowała się udostępnić wszystkim przedstawicielom branży dostęp do jednego szkolenia za darmo.

E-szkolenia AMB – praktyczna wiedza na kliknięcie myszką

Platforma e-learningowa AMB umożliwia dostęp do sześciu modułów, składających się na pełny cykl szkoleniowy. Uczestnik może podnieść swoje kwalifikacje w jednym, kilku lub wszystkich obszarach biznesowych:

– Zespół,

– Prawo,

– Przywództwo,

– Finanse,

– Sprzedaż,

– Marketing.

Każdy z modułów podzielony jest na konkretne tematy, a poziom przyswojenia wiedzy monitorowany na bieżąco dzięki testom kończącym każdą sekcję. Po ukończeniu danego modułu uczestnik otrzymuje Certyfikat AMB, a po przejściu całego cyklu szkoleniowego – Dyplom AMB, potwierdzający zdobycie szerokiej wiedzy biznesowej, ukierunkowanej na branżę cukierniczą.

Jak przystąpić do AMB?

Skorzystanie z oferty Akademii Mistrza Biznesu jest bardzo proste. Wystarczy skontaktować się ze specjalistą ds. sprzedaży ZT Kruszwica w rejonie cukierni, podpisać porozumienie i uzyskać kod dostępu do szkolenia dla trzech osób. Skorzystać ze szkolenia można także wymieniając punkty w programie lojalnościowym ZT Kruszwica – Mistrzowskie Nagrody.

Koordynator projektu – Marek Kopernik

Specjaliści ds. sprzedaży

Darmowy dostęp do jednego modułu można uzyskać wchodząc na stronę www.akademiamistrza.pl. Wystarczy się zalogować, by odebrać kod dostępu do darmowego modułu.

Znajdź specjalistę
ds. Sprzedaży
w swoim regionie!

Aby zapisać się do Akademii Mistrza Biznesu należy skontaktować
się ze Specjalistą ds. Sprzedaży ZT Kruszwica w swoim regionie
lub koordynatorem platformy edukacyjnej – Markiem Kopernikiem.

Następnym krokiem jest podpisanie porozumienia, po którym firma
przystępująca do szkolenia, otrzymuje kod dostępu do wybranego modułu
(lub modułów) dla trzech pracowników. Poziom przyswajanej wiedzy
monitorowany jest na bieżąco. Uczestnik szkolenia zdobywa punkty,
informujące go o tym jak dużo wiedzy przyswoił, a szef firmy może weryfikować postępy pracowników dzięki „Raportowi z ewaluacji”.

Koordynator AMB Marek Kopernik
tel. 606 802 943
marek.kopernik@bunge.com

Region
zachodniopomorski

Grabusiński Adam
tel. 606-802-955
Region
kujawsko-pomorski

Olszewska-Skowronek Magdalena
tel. 692-459-043
Region
pomorski

Świerta Justyna
tel. 601-619-294
Region
podkarpacki i lubelski

Adam Wałczyk
tel. 601-851-598
Region
łódzki i świętokrzyski

Skrzypczyk Dawid
tel. 602-796-716
Region
śląski i opolski

Nowak Katarzyna E.
tel. 606-311-083
Region
małopolski

Pękala Agnieszka
tel. 606-802-950
Region
dolnośląski i lubuski

Grabowiecki Dariusz
tel. 692-459-051
Region
wielkopolski

Nowak Katarzyna
tel. 602-732-515
Region
warmińsko-mazurski, podlaski i mazowiecki

Wojciech Brewczyński
tel. 783-946-144
Region
zachodniopomorski

Grabusiński Adam
tel. 606-802-955
Region
kujawsko-pomorski

Olszewska-Skowronek Magdalena
tel. 692-459-043
Region
pomorski

Świerta Justyna
tel. 601-619-294
Region
podkarpacki i lubelski

Adam Wałczyk
tel. 601-851-598
Region
łódzki i świętokrzyski

Skrzypczyk Dawid
tel. 602-796-716
Region
śląski i opolski

Nowak Katarzyna E.
tel. 606-311-083
Region
małopolski

Pękala Agnieszka
tel. 606-802-950
Region
dolnośląski i lubuski

Grabowiecki Dariusz
tel. 692-459-051
Region
wielkopolski

Nowak Katarzyna
tel. 602-732-515
Region
warmińsko-mazurski, podlaski i mazowiecki

Wojciech Brewczyński
tel. 783-946-144
Przewiń do góry