Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Cukiernicze trendy 2020 by Akademia Mistrza

06 marca 2020, 15:17

Sezonowość to w cukiernictwie termin wieloznaczny. Odnosi się zarówno do sezonowych produktów – głównie owoców, które w określonej części roku dominują w słodkich wypiekach, jak i do zapisanych w kalendarzu świąt i wydarzeń, które determinują menu cukierni. Wiadomo, że szczyt sezonu na pierniki przypada w grudniu, pączki czy chrust jadamy przede wszystkim w ostatnich dniach karnawału, a torty są gorącym towarem wiosną – w okresie komunii i ślubów. Ale cukiernicza sezonowość ma jeszcze jedną przyczynę – zmieniającą się modę, która branżę słodkich wypieków dotyka niemal równie mocno jak tą odzieżową. Zmieniają się pożądane smaki, dekoracje, kolory, składniki… ale też pojawiają się szersze trendy, wynikające z głębokich zmian społecznych, które mają ogromny wpływ na to, czego poszukują klienci.

W Akademii Mistrza trzymamy rękę na pulsie i wiemy, co w tym sezonie będzie w modzie. A ponieważ inspirowanie i dzielenie się wiedzą, to nasza misja, zgromadzone przez nas informacje, nowinki i ciekawostki, z radością przekazujemy wszystkim cukiernikom. W tym roku robimy to w sposób wyjątkowy – za pośrednictwem unikatowego na polskim rynku wydawnictwa pt. „Rzemiosło Cukiernicze 2020, Trendbook by Akademia Mistrza”.

Czysta etykieta, liść paproci, zero waste, monoporcje, vegansweet, classic blue, health and nature, diety wykluczeniowe i zamienniki, yuzu, geometria, jungle style, gifting, tradycja, najwyższa jakość, industrialny minimalizm, mashup…

 

Te pozornie przypadkowe hasła, łączy jedno – wszystkie znalazły się na liście obowiązujących w 2020 roku trendów cukierniczych. Czym są i jak je „ugryźć”? Odpowiedzi na te pytania, a także opinie cenionych w branży ekspertów i wiele cukierniczych ciekawostek znajdziecie w przygotowanym specjalnie dla branży cukierniczej Trendbooku by Akademia Mistrza.

Wersję pdf naszego wydawnictwa można otrzymać zapisując się na newsletter Akademii Mistrza. Zatem do dzieła!

 

 

Przewiń do góry