Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Kruszwica na Targach Expo Sweet 2020

09 marca 2020, 17:11

Za nami jedno z najważniejszych wydarzeń w polskim kalendarzu cukierniczym – Targi Expo Sweet. Na takiej imprezie nie mogło zabraknąć lidera na rynku tłuszczy cukierniczych – ZT Kruszwica.

– Targi to świetna okazja do spotkań z klientami i partnerami biznesowymi – tymi obecnymi i przyszłymi, – mówi Katarzyna Noga, szefowa marketingu B2B Kruszwicy. – Jednocześnie to idealne miejsce do tego, by zdobywać wiedzę o tym jak rozwija się branża, jakie są obowiązujące trendy, jakie nowości pojawiają się w polskim cukiernictwie – dodaje.

Także dla Kruszwicy i Akademii Mistrza – projektu wspierającego rozwój polskiego cukiernictwa – tegoroczne Expo Sweet było miejscem prezentacji nowych produktów i aktywności.

Na pięknym stoisku Kruszwicy przez wszystkie dni imprezy, trwały pokazy i degustacje cukiernicze. Słodkie wypieki przygotowywane na bieżąco przez Mistrza Świata w Cukiernictwie Mieczysława Chojnowskiego i technologa żywności Jacka Ziębę przyciągały na stoisko tłumy odwiedzających. Wszystkie babeczki, ciastka i rogaliki powstały oczywiście w oparciu o produkty Kruszwica – doskonałej jakości tłuszcze oraz mieszanki cukiernicze.

Pokaz cukierniczego kunsztu na stoisku Kruszwicy dała też ekspertka Akademii Mistrza, Ewa Drzewicka, podwójna, złota medalistka Mistrzostw Olimpijskich IKA Olympiade der Koche Stuttgart w kategorii cukiernictwo.

Podczas Expo Sweet premierę miało też wyjątkowe wydawnictwo – Rzemiosło Cukiernicze 2020, Trendbook by Akademia Mistrza.

– Inspirowanie i dostarczanie wiedzy naszym klientom, to ważne cele Akademii Mistrza, a my szukamy coraz to nowych sposobów, by je realizować – opowiada Katarzyna Noga. – To wydawnictwo, jedno z nielicznych takich na polskim rynku, stworzone w oparciu o zgromadzoną przez nas wiedzę i opinie wybitnych ekspertów z branży, doskonale wpisuje się w naszą strategię i myślę, że dla partnerów Kruszwicy będzie bardzo cennym narzędziem, wspierającym ich dalszy rozwój – dodaje.

Targi Expo Sweet to miejsce, gdzie odbywają się dziesiątki pokazów i konkursów – m.in. II Mistrzostwa Europy w Dekoracji Tortów czy Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych. Ten ostatni – jest szczególnie bliski Kruszwicy i Akademii Mistrza. – Od wielu lat wspieramy młodych adeptów tego zawodu w ich rozwoju, więc z przyjemnością zaangażowaliśmy się w to wydarzenie. Postanowiliśmy nagrodzić zwycięskie szkoły, organizując dla nich specjalne szkolenia z Mistrzem Świata w Cukiernictwie – Mieczysławem Chojnowskim – tłumaczy Jacek Zięba.

Tegoroczne Expo Sweet to jednak nie tylko konkursy i pokazy, ale przede wszystkim zwykłe rozmowy i spotkania. – Przyjechaliśmy na targi dużym zespołem, na miejscu byli m.in. wszyscy przedstawiciele handlowi Kruszwicy, nasz dział badawczo-rozwojowy odpowiedzialny za tworzenie nowych produktów, jeszcze skuteczniej wspierających pracę cukierników i eksperci Akademii Mistrza. Zależy nam, by nasi partnerzy czuli, że jesteśmy blisko nich, żeby mogli spotkać lub poznać osoby, które bezpośrednio się nimi opiekują i dbają o ich interesy. Wierzymy, że to ludzie i bliskie relacje między nimi, są prawdziwym motorem wszelkich zmian i rozwoju. Dlatego my stawiamy na ludzi i chcemy być blisko nich! – podsumowuje Katarzyna Noga.

Przewiń do góry