Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Sprawdź również

Dostosuj swoją ofertę do potrzeb rynkowych
Szukasz sposobu na poszerzenie oferty cukierni lub piekarni? Przeanalizuj możliwości swojego lokalu oraz potrzeby grupy docelowej. Rozwiązanie, które przetestowało już wielu właścicieli cukierni i piekarni polega na zaktualizowaniu oferty pod kątem sezonowości i standardowych imprez okolicznościowych. Dobrym pomysłem może być również wprowadzenie oferty śniadaniowej, serwowanej na wynos i/lub na miejscu (jeśli w Twoim lokalu jest na to przestrzeń!).
Czym kierować się przy wyborze ekspresu automatycznego?
Kawa to bardzo ciekawa forma urozmaicenia oferty każdej piekarni lub cukierni, dzięki której łatwo o dotarcie do większej grupy klientów i tym samym – zwiększenie wysokości paragonów.
Warto ‘wychować’ sobie pracowników - szkolenie przyszłych cukierników to dobra inwestycja
Właściciele zakładów cukierniczych od lat skarżą się, że na rynku brakuje pracowników.
Jakie wyzwania czekają Cechy Rzemieślnicze
Przez wiele lat rzemiosło w Polsce przeżywało trudny okres. Jednak Cech Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości w Bytomiu nie tylko nie traci członków, ale zdobywa nowych i stale się rozwija. Na czym polega siła Cechu, czym zajmują się jego członkowie i jakie wyzwania stoją przed polskim rzemiosłem w kolejnych pokoleniach, rozmawiamy z Dyrektorką Cechu, Agnieszką Morys.

Zapisz się do newslettera

Dołącz do najlepiej poinformowanych w branży


Przyjmuję do wiadomości, że: