Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Miejsce pracy

Jula Smakula

Jak doskonali swój warsztat?

Szkolona przez światowej klasy mistrzów jak Denis Zuev (anatomia), Dorothy Klerck (torty live size), Barbara Regini (figurki), Jordi Bordas (mistrz świata klasycznego cukiernictwa), Avalon Yarnes.

Konkursy i targi cukiernicze

Od 2012 roku autorka tekstów i tutoriali do gazet cukierniczych, głównie do „Cukiernictwo i Piekarstwo”. Trenerka w szkole kulinarnej Skład Bananów oraz Ambasador 92, organizatorska pokazów cukierniczych, od 2017 roku Ambasador firmy Kruszwica. Sędzia na konkursach międzynarodowych (2017 Mińsk).

Zdobyte nagrody

  • 2016, 2017 – złoto w konkursie w Birmingham Cake International,
  • 2017 – brąz i wyróżnienie w konkursie w Londynie Cake International,
  • 2016 – brąz  i srebro w Cake Festiwal w Katowicach.

Czterokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie. W 2017 czwarte miejsce w Mistrzostwach Polski Dekoracji Tortów.

Specjalność

Dyplomowany cukiernik z tytułem mistrzowskim, specjalista w dekoracji tortów w stylu angielskim, miłośniczka tortów wielopiętrowych oraz anatomicznych figurek.

 

Przewiń do góry