Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Maestro Sol – frytura nowej generacji

02 stycznia 2020, 16:30

Skomponowana w 100 procentach z najwyższej jakości olejów roślinnych frytura Maestro Sol, to wybór najbardziej wymagających profesjonalistów.
Jej głównym składnikiem jest wysokooleinowy olej słonecznikowy, dzięki któremu frytura ma doskonałe parametry użytkowe, funkcjonalne i żywieniowe. Jest po prostu stworzona do głębokiego smażenia.

Dobra z natury
Maestro Sol to frytura z linii premium, której najwyższa jakość płynie prosto z natury. Główny składnik kompozycji – olej słonecznikowy bogaty w kwas oleinowy – ma wyjątkowe proporcje kwasów tłuszczowych z dużą przewagą, odpornych na przemiany podczas smażenia, kwasów jednonienasyconych.
Kompozycji frytury dopełniają: olej rzepakowy – ceniony za uniwersalność i doskonałe parametry użytkowe – oferuje punkt dymienia powyżej 240 stopni C i dodatek tłuszczu palmowego, źródła odpornych na działanie wysokich temperatur, kwasów nasyconych.
Maestro Sol nie zawiera izomerów trans i tłuszczów uwodornionych. Frytura jest też wolna od GMO, alergenów i konserwantów.

Frytura do mistrzowskich wypieków
Maestro Sol od Kruszwicy to nie tylko doskonałe parametry jakościowe tłuszczu do głębokiego smażenia, ale także fantastyczne walory użytkowe. Wygoda stosowania, efektywność kosztowa, wszechstronność wykorzystania i wydajność to korzyści, które docenią nawet najbardziej wymagający profesjonaliści.

Maestro Sol to:

– najlepsza wydajność:
* wydłużony czas użytkowania nawet o 40 proc. w stosunku do popularnych frytur palmowych,
* wysoka trwałość – odporności na niekorzystne przemiany zachodzące w tłuszczu podczas długotrwałego smażenia,
* mniejsza absorbcja tłuszczu przez smażone potrawy – mniejsze ubytki podczas smażenia,

– wysoki komfort pracy:
* ograniczenie uciążliwego dymienia – bardzo wysoki punkt dymienia – powyżej 235 stopni C,
* płynna forma zapewniająca wygodę i szybkość rozgrzewania i filtrowania tłuszczu,

– gwarancja idealnego smażenia:
* naturalny aromat frytury wydobywa smak i zapach smażonych potraw,
* płynna forma, która nie powoduje powstawania nieapetycznej warstwy tłuszczu na gotowych wyrobach serwowanych na zimno,
* złocista barwa i fantastyczna chrupkość smażonych produktów.

Idealna do słodkich wypieków
Frytura Maestro Sol jest tłuszczem do zadań specjalnych, o szerokim wachlarzu zastosowań. Doskonale sprawdza się zarówno do smażenia dań wytrawnych, jak i słodkich, karnawałowych ciastek. Dzięki swoim unikatowym walorom żywieniowym i użytkowym, idealnie nadaje się do przygotowywania takich słodkich klasyków jak pączki i faworki! Usmażona na Maestro Sol będą lekkie, delikatne i naturalnie pyszne!

Przewiń do góry