Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Super Babka i Mazurek z Maestro!

09 kwietnia 2019, 09:37

Wysoka wilgotność i sprężystość, optymalne napowietrzenie, piękna barwa i idealna tekstura ciasta, to korzyści jakie daje zastosowanie olejów do wypieków ZT Kruszwicy – Maestro Świeżość i Maestro Kolor. Oba tłuszcze zostały stworzone specjalnie z myślą o cukiernikach i piekarzach, i spełniają ich wszystkie oczekiwania. Są łatwe w dozowaniu, świetnie wpływają na smak i wygląd produktu finalnego. Dzięki specjalnej recepturze, powodują też, że ciasto zachowuje więcej wody, przez co dłużej pozostaje wilgotne i świeże. Warto wypróbować je tej wiosny np. w trakcie przygotowywania wielkanocnych wypieków.

Maestro Świeżość to profesjonalny olej do wypieków przygotowany na bazie oleju rzepakowego. Idealnie sprawdzi się we wszystkich wypiekach, których przygotowanie wymaga zastosowania nawet bardzo wysokiej temperatury. Naturalne składniki oleju korzystnie wpływają na sprężystość i wilgotność ciasta, przedłużając okres jego świeżości. Maestro Świeżość to także większa objętość ciasta i idealne połączenie wszystkich składników ciasta. 

 

Poprawę sprężystości, lepsze łączenie składników i większą wilgotność wypieków gwarantuje też olej Maestro Kolor. Szczególną cechą tego tłuszczu jest jednak zwiększanie intensywności koloru ciasta. Z olejem Maestro Kolor zarówno jasne, jak i ciemne wypieki, zyskają piękną, głęboką, apetyczną barwę, co – biorąc pod uwagę, że klient kupuje oczami – jest cechą bardzo pożądaną.

 

Oba oleje do wypieków, przygotowane są z naturalnych składników i doskonale nadają się do wykorzystania zarówno przy produkcji pieczywa, jak i ciast. Warto wypróbować je przygotowując idealne na wiosenne przyjęcia muffiny, ciasta z owocami, keksy a także wielkanocne wypieki np. piękne mazurki czy aromatyczne babki i babeczki.

Chcesz wiedzieć więcej?
Porozmawiaj z naszym ekspertem:

Jacek Zięba
+48 606 80 29 49
jacek.zieba@bunge.com

Przewiń do góry