Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Miejsce pracy

Akademia Mistrza

Jak zaczął/Zaczęła swoją przygodę z cukiernictwem?

Swoją przygodę z cukiernictwem, rozpoczął w 1990 roku.

Jak doskonali swój warsztat?

Aktywnie uczestniczy w organizowanych przez Zakłady Tłuszczowe spotkaniach z Cukiernikami i Piekarzami z całej Polski i zagranicy. Systematycznie bierze udział w targach i pokazach, gdzie niejednokrotnie miał okazję zademonstrować kunszt swojego rzemiosła. Jako trener młodych cukierników startujących w konkursach ogólnopolskich i międzynarodowych wyszkolił Mistrzów Polski.

Zdobyte nagrody

  • III miejsce w Mistrzostwach Polski Młodych Cukierników w Poznaniu w 1999 roku
  • II miejsce w Mistrzostwach Polski w Bydgoszczy w 2000 roku
  • I miejsce w Światowych Mistrzostwach Cukierniczych Wiesbaden w 2001 roku

Specjalność

Specjalizuje się w produkcji lodów, dekoracjach z karmelu, czekolady, i marcepanu.

Przewiń do góry