Miejsce pracy
Akademia Mistrza
Jak zaczął/Zaczęła swoją przygodę z cukiernictwem?
Swoją przygodę z cukiernictwem, rozpoczął w 1990 roku.
Jak doskonali swój warsztat?
Aktywnie uczestniczy w organizowanych przez Zakłady Tłuszczowe spotkaniach z Cukiernikami i Piekarzami z całej Polski i zagranicy. Systematycznie bierze udział w targach i pokazach, gdzie niejednokrotnie miał okazję zademonstrować kunszt swojego rzemiosła. Jako trener młodych cukierników startujących w konkursach ogólnopolskich i międzynarodowych wyszkolił Mistrzów Polski.
Zdobyte nagrody
- III miejsce w Mistrzostwach Polski Młodych Cukierników w Poznaniu w 1999 roku
- II miejsce w Mistrzostwach Polski w Bydgoszczy w 2000 roku
- I miejsce w Światowych Mistrzostwach Cukierniczych Wiesbaden w 2001 roku
Specjalność
Specjalizuje się w produkcji lodów, dekoracjach z karmelu, czekolady, i marcepanu.
