Frytura płynna nowej generacji skomponowana na bazie dwóch olejów: słonecznika wysokooleinowego i rzepaku. Charakteryzuje ją bardzo długi czas smażenia i wysoka efektywność, dzięki czemu pomaga obniżyć koszty przygotowania smażonych wyrobów cukierniczych . Wysoki punkt dymienia zapewnia komfort pracy i ogranicza powstawanie uciążliwego zapachu podczas smażenia.
Unikatowa kompozycja najwyższej jakości olejów roślinnych, bez tłuszczy uwodornionych, izomerów trans, konserwantów i GMO. Neutralny smak i zapach frytury sprawia, że nadaje się do smażenia wszystkich słodkich i słonych wyrobów cukierniczych, pomagając wydobyć naturalne aromaty użytych składników.
CECHY PRODUKTU:
• Wysoki punkt dymienia – powyżej 230°C.
• Bardzo duża odporność na przemiany zachodzące w tłuszczach podczas ogrzewania do wysokiej temperatury.
• Minimum 2x dłuższy czas smażenia względem frytur palmowych i 4x dłuższy czas smażenia względem oleju rzepakowego.
• Powyżej 70% korzystnych dla zdrowia i odpornych na wysokie temperatury jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, bez tłuszczy uwodornionych i GMO.
• Niska absorpcja tłuszczu przez smażone potrawy.