Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki
Premium

Maestro Gold

Zastosowanie frytury płynnej Maestro Gold:

Frytura płynna nowej generacji skomponowana na bazie dwóch olejów: słonecznika wysokooleinowego i rzepaku. Idealna do głębokiego smażenia: pączków, faworków, gniazdek, donutów i innych wyrobów cukierniczych.
Charakteryzuje ją bardzo długi czas smażenia i wysoka efektywność, dzięki czemu pomaga obniżyć koszty przygotowania smażonych wyrobów cukierniczych. Wysoki punkt dymienia zapewnia komfort pracy i ogranicza powstawanie uciążliwego zapachu podczas smażenia.

Unikatowa kompozycja najwyższej jakości olejów roślinnych, bez tłuszczy uwodornionych, izomerów trans, konserwantów i GMO. Neutralny smak i zapach frytury sprawia, że nadaje się do smażenia wszystkich słodkich i słonych wyrobów cukierniczych, pomagając wydobyć naturalne aromaty użytych składników.

Skontaktuj się z nami

Cechy produktu

  • Wysoki punkt dymienia - powyżej 230°C.

  • Bardzo duża odporność na przemiany zachodzące w tłuszczach podczas ogrzewania do wysokiej temperatury.

  • Minimum 2x dłuższy czas smażenia względem frytur palmowych i 4x dłuższy czas smażenia względem oleju rzepakowego.

  • Powyżej 70% korzystnych dla zdrowia i odpornych na wysokie temperatury jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, bez tłuszczy uwodornionych i GMO.

  • Niska absorpcja tłuszczu przez smażone potrawy.

Należy przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.

  • NH

    NH
  • NP

    NP
  • Wsparcie kompetencyjne

    Wsparcie kompetencyjne
Maestro Gold

Szczegóły

  • KonsystencjaPłynna

  • Typ opakowaniaBag in box

  • Waga/Pojemność (kg/L)10 l

  • Źródło surowcówSłonecznik wysokooleinowy, Rzepak

  • SegmentPremium

  • Okres przydatności12 miesięcy

  • Temp. dymienia>230°C

Pokrewne produkty:


Interesują Cię nasze produkty?

Nasz konsultant skontaktuje się z Tobą

* - pole wymagane

Przyjmuję do wiadomości, że: