Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Tort liczi

Tort liczi - Banner

Przepis na biszkoptowy tort z musem z liczi to okazja, by rozszerzyć ofertę swojej cukierni o bardziej egzotyczne smaki.

Receptura

Biszkopt imbirowy:

Wkładka:

Mus ziołowy:

  • żółtka 50 g
  • cukier kryształ 35 g
  • ciemna czekolada fortina 65% 120 g
  • likier Jägermeister 30 g
  • ubita śmietana 150 g

Mus liczi:

  • śmietana 33% 100 g
  • żółtka pasteryzowane 50 g
  • cukier kryształ 50 g
  • żelatyna 20 g
  • woda40 g
  • masło kakaowe 40 g
  • biała czekolada 440 g
  • puree liczi 250 g
  • ubita śmietana 450 g
  • sok z cytryny 25 g
  • likier liczi 50 g

Nakropka:

  • woda100 g
  • cukier kryształ 100 g
  • likier Jägermeister 80 g

Elementy dekoracyjne:

  • Decorgel
  • elementy z czekolady
  • dekoracja z karmelu
  • srebro w płatkach
biszkoptbiszkoptowo tłuszczowekremymusytorty

Inne przepisy z tej kategorii