Tort liczi
Przepis na biszkoptowy tort z musem z liczi to okazja, by rozszerzyć ofertę swojej cukierni o bardziej egzotyczne smaki.
Receptura
Biszkopt imbirowy:
- marcepan70 g
- żółtka130 g
- białka200 g
- cukier kryształ 140 g
- mąka pszenna60 g
- mąka ziemniaczana 30 g
- kakao 30 g
- margaryna Maestra Cukiernicza 80% zobacz50 g
- imbir mielony 2 g
Wkładka:
- Cara karine 200 g
- Olej z Esencją Masła zobacz20 g
Mus ziołowy:
- żółtka 50 g
- cukier kryształ 35 g
- ciemna czekolada fortina 65% 120 g
- likier Jägermeister 30 g
- ubita śmietana 150 g
Mus liczi:
- śmietana 33% 100 g
- żółtka pasteryzowane 50 g
- cukier kryształ 50 g
- żelatyna 20 g
- woda40 g
- masło kakaowe 40 g
- biała czekolada 440 g
- puree liczi 250 g
- ubita śmietana 450 g
- sok z cytryny 25 g
- likier liczi 50 g
Nakropka:
- woda100 g
- cukier kryształ 100 g
- likier Jägermeister 80 g
Elementy dekoracyjne:
- Decorgel
- elementy z czekolady
- dekoracja z karmelu
- srebro w płatkach
biszkoptbiszkoptowo tłuszczowekremymusytorty