Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Jagodzianka na bogato z prażonymi migdałami

Składniki na ciasto drożdżowe:

  • 200 g mleka
  • 25 g drożdży (świeżych)
  • 120 g margaryny Qualita 80% 
  • 500 g mąki pszennej
  • 50 g cukru kryształ
  • 1 jajko
  • szczypta soli

Sezon na jagody trwa krótko a jagodzianki to słodka przekąska, którą kochają wszyscy, także najmłodsi klienci. Zaklęty w niej smak lata sprawia, że w sezonie jest to jeden z najlepiej sprzedających się wyrobów cukierniczych.

SPOSÓB PRZYGOTWANIA

Pyszna jagodzianka: 60 g surowego ciasta drożdżowego + 25 g jagód (samych lub z cukrem).

Po upieczeniu, wykończ pomadą i posyp prażonymi migdałami.

Przewiń do góry