Szkolenie – Urok czekolady
08 marca 2019, 09:59
Zapraszamy na szkolenie “Urok czekolady – temperowanie, genaże, praliny i trufle”, które odbędzie się w dniach 11-13.05 w Wolsztynie. Podczas spotkania każdy z uczestników będzie mógł udoskonalić swoje umiejętności. Nasz ekspert zaprezentuje techniki temperowania czekolady, nauczy, jak przygotować idealny genaż, praliny oraz trufle.
Termin szkolenia:
11 -13.05
Zakres szkolenia:
- podstawowe informacje o czekoladzie,
- rodzaje czekolady,
- temperowania ręczne i mechaniczne,
- elementy dekoracyjne z czekolady,
- przenoszenie nadruku z folii na czekoladę,
- praliny – przygotowanie korpusów, podstawowe nadzienia,
- praliny z nadrukiem,
- trufle.
Trener:
Mieczysław Chojnowski
Dokładna lokalizacja:
Wolsztyn ul. Wodna 1
Pensjonat Zielona Prowansja
Kontakt:
Jacek Zięba
606 80 29 49