Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Szkolenie – Urok czekolady

08 marca 2019, 09:59

Zapraszamy na szkolenie “Urok czekolady – temperowanie, genaże, praliny i trufle”, które odbędzie się w dniach 8-10.04 w Wolsztynie. Podczas spotkania każdy z uczestników będzie mógł udoskonalić swoje umiejętności. Nasz ekspert zaprezentuje techniki temperowania czekolady, nauczy, jak przygotować idealny genaż, praliny oraz trufle.

Termin szkolenia:
8 -10.04

Zakres szkolenia:

  • podstawowe informacje o czekoladzie,
  • rodzaje czekolady,
  • temperowania ręczne i mechaniczne,
  • elementy dekoracyjne z czekolady,
  • przenoszenie nadruku z folii na czekoladę,
  • praliny – przygotowanie korpusów, podstawowe nadzienia,
  • praliny z nadrukiem,
  • trufle.

Trener:
Mieczysław Chojnowski

Dokładna lokalizacja:
Wolsztyn ul. Wodna 1
Pensjonat Zielona Prowansja

Kontakt:
Jacek Zięba
606 80 29 49

Przewiń do góry