Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Muffin Dyniowy

Jesień i zima zawsze upływają pod znakiem wyjątkowego jesiennego warzywa jakim jest dynia. Trudno się temu dziwić, bo liczba wariacji kulinarnych związanych z dynią nie ma sobie równych. I nie ma znaczenia czy danie jest słodkie czy słone. Dynia pasuje do wszystkiego a do tego jest zdrowa i powszechnie lubiana przez klientów. Może zatem warto włączyć muffiny dyniowe do stałej oferty  swojej cukierni?

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wszystkie składniki, z wyłączeniem ziaren, umieszczamy w dzieży miksera. Całość mieszamy końcówką – „liść” przez ok. 4-5 minut do powstania jednolitej masy. Szprycujemy muffiny do 3/4 objętości papilotki a następnie posypujemy wierzch wybranymi ziarnami. Odpiekamy 180˚C, ok.25 – 30 minut.

Przewiń do góry