Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Muffin dyniowy

Muffin dyniowy

Jesień i zima zawsze upływają pod znakiem wyjątkowego, jesiennego warzywa, jakim jest dynia. Trudno się temu dziwić, bo liczba wariacji kulinarnych związanych z dynią nie ma sobie równych. I nie ma znaczenia czy danie jest słodkie, czy wytrawne. Dynia pasuje do wszystkiego, a do tego jest zdrowa i powszechnie lubiana przez klientów. Zatem warto włączyć muffiny dyniowe do stałej oferty swojej cukierni!

Receptura

Muffiny dyniowe:

Technika wykonania

Wszystkie składniki, z wyłączeniem ziaren, umieść w dzieży miksera. Całość mieszaj końcówką – „liść” przez ok. 4 - 5 minut, do powstania jednolitej masy. Szprycuj muffiny do 3/4 objętości papilotki, a następnie posyp wierzch wybranymi ziarnami. Piecz w temp. 180˚C, ok. 25 - 30 minut.

biszkoptmuffiny

Inne przepisy z tej kategorii