Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Muffiny walentynkowe

CIASTO:

  • mąka pszenna 700 g
  • cukier kryształ 250 g
  • Olej Maestro Świeżość 300 g
  • jaja 100 g
  • maślanka 480 g
  • proszek do pieczenia 15 g

KREM:

  • Margaryna Maestra Kremowa White 1000 g
  • czekolada biała 300 g
  • żółtka 150 g
  • cukier kryształ 150 g
  • spirytus 40 g

Walentynki tuż tuż. Co zrobić, żeby zachęcić rozkochane pary do odwiedzenia właśnie Waszej cukierni? Odpowiedzią mogą być słodkie walentynkowe wypieki.

CIASTO:

Wszystkie sypkie produkty dokładnie wymieszać, wsypać do masy połączonej z Olejem Maestro Świeżość, maślanką i jajami. Dokładnie wymieszać. Wlać do papilotek i piec w temperaturze
180°C przez około 30 min.

KREM:

Żółtka z cukrem spasteryzować na parze. Ostudzić i wlać do ubitej margaryny, dodać rozpuszczoną czekoladę i na koniec spirytus. Krem można łączyć według uznania (z kakao,
orzechami, pastami smakowymi itp.).

źródło: www.foodinframe.com.pl

 

 

Przewiń do góry