Muffiny walentynkowe
CIASTO:
- mąka pszenna 700 g
- cukier kryształ 250 g
- Olej Maestro Świeżość 300 g
- jaja 100 g
- maślanka 480 g
- proszek do pieczenia 15 g
KREM:
- Margaryna Maestra Kremowa White 1000 g
- czekolada biała 300 g
- żółtka 150 g
- cukier kryształ 150 g
- spirytus 40 g
Walentynki tuż tuż. Co zrobić, żeby zachęcić rozkochane pary do odwiedzenia właśnie Waszej cukierni? Odpowiedzią mogą być słodkie walentynkowe wypieki.
CIASTO:
Wszystkie sypkie produkty dokładnie wymieszać, wsypać do masy połączonej z Olejem Maestro Świeżość, maślanką i jajami. Dokładnie wymieszać. Wlać do papilotek i piec w temperaturze
180°C przez około 30 min.
KREM:
Żółtka z cukrem spasteryzować na parze. Ostudzić i wlać do ubitej margaryny, dodać rozpuszczoną czekoladę i na koniec spirytus. Krem można łączyć według uznania (z kakao,
orzechami, pastami smakowymi itp.).