Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Letnie babeczki z malinami

Letnie babeczki z malinami

Maliny sprawdzają się w wielu wypiekach i cieszą się wyjątkowym powodzeniem wśród wszystkich pokoleń konsumentów. Mimo, że w cukierniach są obecne praktycznie przez cały rok, latem zawsze smakują najlepiej. Jogurtowe babeczki z malinami na pewno szybko znikną z półek!

Receptura

  • Mąka pszenna200 g
  • Cukier kryształ200 g
  • Jaja2 szt.
  • Margaryna Qualita 80% zobacz200 g
  • Mleko100 g
  • Gęsty jogurt naturalny100 g
  • Proszek do pieczenia10 g

TECHNIKA WYKONANIA

Przepis na babeczki z malinami

Margarynę utrzyj z cukrem. Dodaj jaja, następnie mleko i jogurt. Na końcu, delikatnie mieszając, połącz z mąką i proszkiem do pieczenia.
Ciasto szprycuj do foremek. Na całej powierzchni babeczki ułóż maliny (możesz zastąpić je także jagodami), tak by delikatnie wtopiły się w ciasto.
Upiecz w temp. 180°C przez ok. 30-35 minut, następnie oprósz cukrem pudrem.

biszkoptowo tłuszczowe

Inne przepisy z tej kategorii