Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Słodko-kwaśne ciastko porzeczkowe

Składniki na ciasto drożdżowe:

  • 200 g mleka
  • 25 g drożdży (świeżych)
  • 120 g margaryny Qualita 80% 
  • 500 g mąki pszennej
  • 50 g cukru kryształ
  • 1 jajko
  • szczypta soli

 

Margaryna do laminowania:

Porzeczki to owoce, które mimo niewielkich gabarytów, są prawdziwą bombą witaminową. Zastosowanie ich w wyrobach cukierniczych z pewnością zadowoli klientów stawiających na zdrowe przekąski. Ich kwaśny smak doskonale komponuje się ze słodkim smakiem ciasta!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Przygotuj ciasto drożdżowe, rozwałkuj w na kwadrat, zawiń szczelnie margaryną Maestrą Puff Pastry MB, rozwałkuj na prostokąt, złóż na 3. Czynność tą powtórz dwa razy. Ciasto rozwałkowane na prostokąt, pokrój na cienkie, około 60 g paski. Zwiń w ósemkę.

Wypełnij delikatnym, słodkim kremem budyniowym, dodaj czerwone porzeczki i przykryj delikatnie kruszonką.

Odpiecz i wykończ pomadą lub cukrem pudrem.

Przewiń do góry