Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Babeczka czekoladowa z kremem brzoskwiniowym

Babeczka czekoladowa z kremem brzoskwiniowym

Receptura

Ciasto na babeczkę czekoladową:

  • mąka pszenna255 g
  • jaja100 g
  • jogurt naturalny375 g
  • cukier puder130 g
  • olej150 ml
  • drobne draże czekoladowe lub drobno posiekana czekolada deserowa 50 g
  • ciemne kakao15 g
  • proszek do pieczenia9 g
  • szczypta soli

Krem brzoskwiniowy:

Technika wykonania

Jak przygotować pełne smaku babeczki czekoladowe z kremem brzoskwiniowym?

Babeczki czekoladowe

W misce wymieszaj mąkę pszenną, cukier puder, czekoladę, kakao, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Do miksera wlej jogurt naturalny i olej, dodaj jaja, a następnie połącz całość w jednolitą masę. Do masy wsyp produkty sypkie i ponownie połącz na jednolitą masę.

Za pomocą worka cukierniczego napełniaj foremkę do babeczek wyłożoną papilotkami do 2/3 objętości. Odpiekaj około 20 minut w temperaturze 180℃. Ostudź.

Krem brzoskwiniowy

Krem Prima ubij na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodaj pastę brzoskwiniową i alkohol. Połącz na jednolitą masę. Jeśli uznasz to za konieczne, dodaj barwnik.

Składanie

Za pomocą worka cukierniczego z odpowiednią końcówką udekoruj kremem babeczki czekoladowe.

kremymuffiny

Inne przepisy z tej kategorii