Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Makaroniki z kremem z białą czekoladą

Makaroniki z kremem z białą czekoladą

Receptura

Ciasto na makaroniki

  • drobno zmielone migdały 200 g
  • cukier puder 340 g
  • białko140 g
  • barwnik brzoskwiniowy

Krem Prima cytrynowy z białą czekoladą

Technika wykonania

Jak przygotować idealne makaroniki z kremem z białą czekoladą?

Makaroniki

Wymieszaj dokładnie 200 g migdałów i 200 g cukru pudru. Następnie ubij 140 g białka i w 2 turach dodawaj po 140 g cukru pudru. Tak ubite białka wymieszaj z migdałami. Na koniec całość zabarw barwnikiem brzoskwiniowym. Masę szprycuj na silpat i odpiekaj w 140°C przez 15 minut.

Krem Prima cytrynowy z białą czekoladą

Krem Prima ubij na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodaj rozpuszczoną białą czekoladę, połącz na wolnych obrotach. Do kremu dodaj sok z cytryny i cytrynówkę, wymieszaj na jednolitą masę.

Składanie

Przestudzone makaroniki szprycuj kremem za pomocą worka cukierniczego z okrągłą końcówką. Schłodź.

kremy

Inne przepisy z tej kategorii