Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Alternatywne wypieki. Wegańskie kokosanki

Alternatywne wypieki. Wegańskie kokosanki - Banner

Prosty przepis na wegańskie słodkości? Sprawdź sprawdzoną recepturę właścicieli Atelier Smaku na wegańskie kokosanki, dzięki którym dotrzesz do rosnącej grupy klientów wykluczających ze swojej diety składniki pochodzenia zwierzęcego.

Receptura

  • Wiórki kokosowe250 g
  • Brązowy cukier puder250 g
  • Mąka ryżowa150 g
  • Mielone siemię lniane40 g
  • Mleczko kokosowe125 ml
  • Top Q zobacz125 ml
  • Soda oczyszczona1 łyżeczka
  • Sól1 szczypta

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Suche składniki wymieszaj w misce, następnie dodaj olej i rozcieraj w rękach, aby wiórki i mąka się natłuściły. Następnie dodaj mleczko kokosowe i zagnieć ciasto.

Formuj kulki, które lekko rozpłaszcz w rękach i układaj na pergaminie, zostawiając pomiędzy placuszkami miejsce, ponieważ mają one tendencję do rozpływania się.

Włóż do rozgrzanego do 180°C pieca i piecz 25 minut. Zdejmij z blachy dopiero po przestudzeniu, gdyż inaczej mogą się połamać.

wegańskie

Inne przepisy z tej kategorii

Sprawdź nasze produkty