Miejsce pracy
Cukiernia „Angelika” Józefa Berendt w Debrznie.
Jak zaczął/zaczęła swoją przygodę z cukiernictwem?
Jej przygoda z cukiernictwem zaczęła się, gdy była dzieckiem. Podpatrywała pracę jej taty w zakładzie, a potem zaczęła mu pomagać.
Jak doskonali swój warsztat?
Stara się jeździć na różne szkolenia, aby pogłębiać swoją wiedzę. Pierwsze szkolenie odbyła w Szkole Mistrzów pana Kandulskiego w Poznaniu. Później szkoliła się z deserów u pan Bożeny Sikoń. Jeździła również na szkolenia do Akademii Czekolady w Łodzi.
Zdobyte nagrody
- III miejsce w Mistrzostwach Cukierników regionu Kujawsko-Pomorskiego w Bydgoszczy 2006
- I miejsce w Mistrzostwach Polski Cukierników w kategorii Desery POLAGRA w Poznaniu 2007
- II miejsce w Mistrzostwach Polski w Czekoladzie w Łodzi 2013
- III miejsce w Mistrzostwach Polski Cukierników Warszawa Expo Sweet 2013
Specjalność
Czekolada, praliny i figurki.
