Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Miejsce pracy

Od 24 lat pracuje w Cukierni Mazurek w Tomaszowie Mazowieckim

Jak zaczął/zaczęła swoją przygodę z cukiernictwem?

Jego przygoda z cukiernictwa zaczęła się w Cukierni Mazurek w Tomaszowie Mazowieckim.

Jak doskonali swój warsztat?

Przede wszystkim w pracy, na wielu szkoleniach oraz w szkołach cukierniczych, począwszy od szkoły Wojciecha Kandulskiego. Wiele informacji uzyskał dzięki szkoleniom Akademii Mistrza, prowadzonych przez Jacka Ziębę oraz Mieczysława Chojnowskiego. Wraz z innymi Mistrzami Cukiernictwa z całej Polski pomagał w stworzeniu słodkiego parowozu ważącego około 2,5 tony.

Konkursy i targi cukiernicze

Uczestniczył w targach Euro Sweet, Euro Gastro oraz Sigep w Rimini. Brał udział w konkursie Akademii Mistrza Maestro wypieków oraz na tort okolicznościowy o tematyce „Tam gdzie smak staje się sztuką”.

Zdobyte nagrody

  • III miejsce w konkursie Akademii Mistrza na tort okolicznościowy o tematyce „Tam gdzie smak staje się sztuką”.

Specjalność

Pieczenie i dekorowanie tortów.

Przewiń do góry