Miejsce pracy
Od 24 lat pracuje w Cukierni Mazurek w Tomaszowie Mazowieckim
Jak zaczął/zaczęła swoją przygodę z cukiernictwem?
Jego przygoda z cukiernictwa zaczęła się w Cukierni Mazurek w Tomaszowie Mazowieckim.
Jak doskonali swój warsztat?
Przede wszystkim w pracy, na wielu szkoleniach oraz w szkołach cukierniczych, począwszy od szkoły Wojciecha Kandulskiego. Wiele informacji uzyskał dzięki szkoleniom Akademii Mistrza, prowadzonych przez Jacka Ziębę oraz Mieczysława Chojnowskiego. Wraz z innymi Mistrzami Cukiernictwa z całej Polski pomagał w stworzeniu słodkiego parowozu ważącego około 2,5 tony.
Konkursy i targi cukiernicze
Uczestniczył w targach Euro Sweet, Euro Gastro oraz Sigep w Rimini. Brał udział w konkursie Akademii Mistrza Maestro wypieków oraz na tort okolicznościowy o tematyce „Tam gdzie smak staje się sztuką”.
Zdobyte nagrody
- III miejsce w konkursie Akademii Mistrza na tort okolicznościowy o tematyce „Tam gdzie smak staje się sztuką”.
Specjalność
Pieczenie i dekorowanie tortów.
