Frytura płynna skomponowana w 100% z najwyższej jakości olejów roślinnych : słonecznika wysoko oleinowego, rzepaku i palmy z certyfikowanych upraw MB. Nie wpływa na smak finalnego wyrobu. Płynna forma frytury znacznie przyspiesza proces smażenia. Jednocześnie jest ona wydajna i przy odpowiednim smażeniu odporna na niekorzystne zmiany zachodzące w większości tłuszczów pod wpływem wysokiej temperatury. Produkt jest polecany do produktów wymagających głębokiego smażenia.
CECHY PRODUKTU:
• Wysoki punkt dymienia – powyżej 235°C.
• Duża odporność na przemiany zachodzące w tłuszczu podczas
smażenia w wysokich temperaturach.
• Wydłużony czas użytkowania nawet o 40% w porównaniu
do frytur palmowych.
• Obojętny smak i zapach frytury wydobywa naturalny charakter
i aromat smażonych potraw.
• Płynna forma przyśpieszająca rozgrzewanie i ułatwiająca filtrowanie.
• Niska absorpcja tłuszczu przez smażone słodkości.
• Doskonałe właściwości żywieniowe – poprawia wartości żywieniowych smażonych potraw
Należy przechowywać w suchym pomieszczeniu, w temp.: 4-15 stopni Celsjusza