Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Kremy do tortów receptury Mieczysława Chojnowskiego

Kremy do tortów receptury Mieczysława Chojnowskiego - Banner

Szukasz idealnego przepisu na kremy do tortów? Wypróbuj receptury przygotowanej przez Mistrza Świata w Cukiernictwie, Mieczysława Chojnowskiego. Gwarantujemy, że zachwycą one każdego!

Receptura

Krem do tortów:

Technika wykonania

Baza kremowa z białą czekoladą

Żółtka z cukrem utrzyj na parze. Ostudź. Połącz z margaryną i wypieniaj. Czekoladę rozpuść – powinna mieć temperaturę około 30°C. Połącz wszystkie składniki dodając spirytus.

Krem czekoladowo-orzechowy

Przygotowanie kremu jest takie samo jak bazy. Zastąp białą czekoladę czekoladą deserową 200 g, a następnie dodaj do masy 300 g pasty z orzechów laskowych.

Krem owocowy

Aby przygotować wersję owocową kremu, wzbogać przepis na bazę, dodając 200 g pasty owocowej – np. truskawkowej.

Krem rubinowy – idealny na ślubne torty

Chcąc zaskoczyć gości nie tylko smakiem kremu, ale także kolorem tortu, sięgnij po cukierniczą nowość – czekoladę rubinową. W przepisie na bazie zastąp białą czekoladę - czekoladą rubinową. Zamiast spirytusu, dodaj 50 g likieru campari.

biszkoptbiszkoptowo tłuszczoweczekoladakremymusytorty

Inne przepisy z tej kategorii