Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Panna e non solo - przepis autorstwa Leonardo di Carlo

Panna e non solo - przepis autorstwa Leonardo di Carlo

Receptura

Chrupiąca migdałowa malina

  • masło200 g
  • beztłuszczowe mleko w proszku75 g
  • puder malinowy Sosa40 g
  • cukier turbinado270 g
  • mąka pszenna325 g
  • puder migdałowy280 g
  • soda oczyszczona3 g

Mus truskawkowy, orzeszki piniowe i mięta

  • truskawki600 g
  • cukier400 g
  • świeża mięta5 g
  • orzeszki piniowe100 g
  • sok z cytryny18 g

Panna cotta ott.2015.1

  • płynna śmietana1000 g
  • laska wanilii1 g
  • agar 2 g
  • cukier110 g
  • dekstroza40 g
  • masło kakaowe125 g
  • żelatyna5 g

Technika wykonania:

Chrupiąca migdałowa malina

Połącz wszystkie składniki, rozwałkuj do grubości 2,5-3mm. Piecz w temperaturze 150°C przez około 15-20 minut.

Przechowuj w suchym miejscu.

Mus truskawkowy, orzeszki piniowe i mięta

Wymieszaj truskawki z cukrem, wstaw na godzinę do lodówki, powoli zagotuj, dodaj orzeszki piniowe i sok z cytryny. Szybko ochłódź.

Panna cotta ott.2015.1

Podgrzej pierwsze 5 składników do temperatury 90°C, ostudź, dodaj masło kakaowe, zmiękczoną żelatynę i wymieszaj.

Wstaw do lodówki na co najmniej 6 godzinprzed podaniem.

musy