Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Przepis na spód do tarty

Przepis na spód do tarty

Przepis Mistrza Świata w Cukiernictwie Mieczysława Chojnowskiego.

Tarta to smakołyk całoroczny. Jednak latem – dzięki dostępności świeżych owoców i warzyw – możemy najlepiej pokazać drzemiący w niej cukierniczy potencjał.

To, czym ją wykończymy, jest kwestią naszego smaku i cukierniczej inwencji, jednak nawet najlepsze dodatki nie wystarczą, jeśli spód nie będzie idealny.

Jak go stworzyć? Oto propozycja Mistrza Świata w Cukiernictwie Mieczysława Chojnowskiego.

Receptura

Spód tarty na słodko:

Spód tarty na wytrawnie:

Technika wykonania

Wszystkie sypkie składniki przesiej przez sito. Do przesianych składników dodaj pozostałe składniki, krótko zarób na jednolitą masę i schłodź.
Najlepiej jest sporządzić ciasto dzień wcześniej.

kruchetartylistkującejabłecznikmakowiecsernikiWielkanocwytrawne

Inne przepisy z tej kategorii