Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Przepis na spód do tarty

Przepis na spód do tarty

Przepis Mistrza Świata w Cukiernictwie Mieczysława Chojnowskiego

Tarta to smakołyk całoroczny. Jednak latem – dzięki dostępności świeżych owoców i warzyw – możemy najlepiej pokazać drzemiący w niej cukierniczy potencjał.

To, czym ją wykończymy, jest kwestią naszego smaku i cukierniczej inwencji, jednak nawet najlepsze dodatki nie wystarczą, jeśli spód nie będzie idealny.

Jak go stworzyć? Oto propozycja Mistrza Świata w Cukiernictwie Mieczysława Chojnowskiego.

Receptura

Spód tarty na słodko

Spód tarty na wytrawnie

TECHNIKA WYKONANIA

Wszystkie sypkie składniki przesiej przez sito. Do przesianych składników dodaj pozostałe składniki, krótko zarób na jednolitą masę i schłodź.
Najlepiej jest sporządzić ciasto dzień wcześniej.

kruchetartylistkującejabłecznikmakowiecsernikiWielkanocwytrawne

Inne przepisy z tej kategorii