Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Ciastka pienione

Ciastka pienione.

Receptura

Ciasto pienione:

  • Beleaf PlantBetter900 g
  • cukier puder750 g
  • całe jajko225 g
  • woda125 g
  • mąka pszenna1500 g
  • proszek do pieczenia10 g
  • sól5 g
  • marmolada różana

Technika wykonania

Jak przygotować ciastka pienione?

Ubij Beleaf PlantBetter i cukier puder na kremową masę, stopniowo dodawaj jajko i wodę. Następnie dodaj pozostałe składniki i wymieszaj je na gładką masę.

Za pomocą rękawa cukierniczego formuj ciasteczka na przygotowanych wcześniej do pieczenia blachach. Na środek ciastka wyciśnij za pomocą worka marmoladę.

Piecz w temperaturze 190-200°C przez około 14 minut.

kruche

Inne przepisy z tej kategorii