Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Wegańskie bułeczki drożdżowe z dropsami czekoladowymi

Wegańskie bułeczki drożdżowe z dropsami czekoladowymi.

Receptura

Ciasto na wegańskie bułeczki:

  • mąka pszenna typ 5002000 g
  • Beleaf PlantBetter200 g
  • cukier kryształ200 g
  • napój owsiany1100 g
  • sól30 g
  • dropsy czekoladowe800 g

Technika wykonania

Jak przygotować wegańskie bułeczki drożdżowe?

Najpierw ugniataj ciasto powoli przez około 2 minuty, a następnie nieco szybciej przez kolejne 6 minut. Temperatura ciasta powinna wynosić około 25-26°C.

Tuż przed końcem wyrabiania dodaj do ciasta dropsy czekoladowe. Po krótkim czasie odpoczynku podziel ciasto na niewielkie porcje i uformuj bułeczki. Odstaw do wyrośnięcia.

Bułeczki piecz w temperaturze 220°C przez około 12 minut.

wegańskiedrożdżoweczekolada

Inne przepisy z tej kategorii