Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Wegańskie kruche ciasteczka

Wegańskie kruche ciasteczka

Receptura

Ciasto kruche:

  • Beleaf PlantBetter1500 g
  • cukier puder600 g
  • mąka pszenna2000 g
  • sólszczypta
  • napój owsiany
  • cukier, cynamon

Technika wykonania

Jak stworzyć idealnie kruche wegańskie ciasteczka?

Wymieszaj Beleaf PlantBetter i cukier puder na gładką masę, następnie dodaj mąkę pszenną i sól. Ugniataj przez krótki czas, aż do uzyskania gładkiego ciasta.

Podziel ciasto na równe kawałki i rozwałkuj na okrągłe słupki o średnicy 3 cm. Przed wypiekiem schłodź w lodówce. Później posmaruj je napojem owsianym i obtocz w cukrze lub mieszance cukru i cynamonu.

Pokrój słupki na małe kawałki i ułóż ciasteczka na przygotowanych do pieczenia blachach. Piecz w temperaturze 190-200°C przez około 12 minut.

wegańskiekruche

Inne przepisy z tej kategorii