Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Czekoladowe ciasteczka

Czekoladowe ciasteczka

Receptura

Ciasto:

  • Beleaf PlantBetter w temperaturze pokojowej500 g
  • cukier brązowy500 g
  • jajka200 g
  • mąka pszenna700 g
  • proszek do pieczenia4 g
  • czekoladowe dropsy do zapiekania 600 g

Technika wykonania

Jak przygotować ciasteczka czekoladowe?

Najpierw ubij Beleaf PlantBetter i cukier na puszystą masę, potem partiami dodawaj jajko. Wymieszaj mąkę pszenną, proszek do pieczenia i dropsy czekoladowe, a następnie połącz z mieszanką cukrowo-tłuszczową.

Podziel ciasto na kulki za pomocą gałkownicy do lodów i ułóż na przygotowanej do pieczenia blasze. Piecz w temperaturze 200°C przez około 12 minut.

Wskazówka! Zamiast dropsów czekoladowych możesz użyć też połamanych kawałków czekolady, rodzynek, orzechów czy żurawiny!

krucheczekolada

Inne przepisy z tej kategorii