Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Ciasto z owocami na biszkopcie wiedeńskim z kremem śmietankowym

Ciasto z owocami na biszkopcie wiedeńskim z kremem śmietankowym - Banner

Delikatny, maślany biszkopt, owoce i pyszny, lekki krem – przepis na to ciasto z owocami jest bardzo prosty. Diabeł jednak tkwi w szczegółach. To dzięki połączeniu trzech najwyższej jakości składników, nasze ciasto jest tak wyjątkowe, a jego przygotowanie łatwe i szybkie.

Receptura

Biszkopt wiedeński

Krem Royal śmietankowy

TECHNIKA WYKONANIA

Jak zrobić biszkopt wiedeński?

Wszystkie składniki, oprócz oleju, ubijaj mikserem za pomocą rózgi przez 10 minut na szybkich obrotach, na koniec ubijania powoli wlej olej i delikatnie zamieszaj.

Przygotowane ciasto przełóż do okrągłej formy i piecz w temp. 190˚C przez 40 - 45 min.

Jak zrobić krem royal śmietankowy do ciasta?

Z Kruszwicy Royal i mleka przygotuj krem podstawowy, pod koniec ubijania do kremu dodaj ubitą śmietanę kremówkę i delikatnie mieszając połącz na jednolitą masę.

Składanie ciasta:

Biszkopt pokrój na trzy blaty. Każdy blat delikatnie nakrop, przełóż kremem. Górną warstwę udekoruj świeżymi owocami, zażeluj. Schłodź.

biszkoptbiszkoptowo tłuszczowekremy

Inne przepisy z tej kategorii