Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Ciasto z owocami na biszkopcie wiedeńskim z kremem śmietankowym

Ciasto z owocami na biszkopcie wiedeńskim z kremem śmietankowym - Banner

Delikatny, maślany biszkopt, owoce i pyszny, lekki krem – przepis na to ciasto z owocami jest bardzo prosty. Diabeł jednak tkwi w szczegółach. To dzięki połączeniu trzech najwyższej jakości składników, nasze ciasto jest tak wyjątkowe, a jego przygotowanie łatwe i szybkie.

Receptura

Krem Prima waniliowy z serkiem mascarpone z nutą pomarańczy

Biszkopt wiedeński:

Technika wykonania

Krem waniliowy z serkiem mascarpone z nutą pomarańczy

Prima Kreemi White SG i serek mascarpone ubij za pomocą rózgi na średnich obrotach do uzyskania puszystej masy. Pod koniec dodaj pastę waniliową i likier.

Biszkopt wiedeński

Ubij pianę z białek z cukrem. Pod koniec ubijania połącz masę delikatnie z żółtkami.

Mąkę połącz z proszkiem i migdałami, a wodę z olejem. Dodawaj naprzemiennie do ubitej piany, bardzo krótko miksując, aby ciasto nie opadło.

Przelej do rantu 16cm i piecz ok. 50 min w temperaturze 150°C.

Składanie ciasta

Biszkopt pokrój na trzy blaty. Każdy blat delikatnie nakrop, przełóż kremem. Górną warstwę udekoruj świeżymi owocami, zażeluj. Schłodź.

biszkoptbiszkoptowo tłuszczowekremy

Inne przepisy z tej kategorii