Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Sernik z bezą

Sernik z bezą

Beza w połączeniu z sernikiem? Czemu nie? Propozycja na deser idealny, z charakterem.

Receptura

Ciasto kruche:

Masa serowa:

Beza:

  • Białka150 g
  • Cukier150 g

Technika wykonania

Kruche ciasto:

Cukier i margarynę wygnieć razem. Dodaj jajka. Na końcu dodaj przesianą mąkę z proszkiem i wygniataj. Wałkuj ciasto na blaszkę 34 x 26 cm.

Masa serowa:

Wszystkie składniki oprócz mleka włóż do miski i wymieszaj tak, żeby wszystko się ładnie połączyło. Na końcu dodaj mleko oraz  pokrojone brzoskwinie. Masa będzie wodnista, więc ciasto kruche należy dognieść do blaszki tak, żeby nie wlało się pod ciasto. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopniach. Po upływie tego czasu wyciągnij ciasto. Tuż przed wyjęciem ubij białka z cukrem i wyłóż je na nasz sernik – posmaruj lub naszprycuj. Następnie włóż do piekarnika nagrzanego do 140 stopni na 35 do 40 minut.

krucheserniki

Inne przepisy z tej kategorii

Sprawdź nasze produkty