Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Akademia Mistrza – ale się dzieje!

10 września 2019, 15:22

Wakacje już za nami – akumulatory naładowane i z nową energią wkraczamy w okres jesiennych aktywności. A tych w Akademii Mistrza, – z pewnością nie zabraknie. Przeciwnie. Dzieje się u nas, oj dzieje.

Kto zagląda na stronę i śledzi nas na FB ten wie. A kto nie wie, może zajrzeć do branżowej prasy i przy aromatycznej kawie i pysznym ciastku poczytać o naszych projektach.

 

Francesco Elmi w Polsce

IV edycja „Spotkań z Mistrzem” i jej gwiazda – Francesco Elmi od kilkunastu tygodni są jednym z najgorętszych tematów w branży. O włoskim mistrzu nie tylko dużo się mówi, ale i pisze. I nic dziwnego, to prawdziwa gwiazda światowego cukiernictwa, a do tego szalenie interesujący człowiek. Najnowsze informacje o mistrzu Francesco znajdziecie oczywiście na naszej stronie, a także portalach internetowych oraz w najnowszym numerze WPiC.

Od września do nauki!
Przeglądając magazyn W Piekarni i Cukierni, warto też zwrócić uwagę na materiał dotyczący jesiennego cyklu szkoleń Akademii Mistrza. A tych, nie tylko we wrześniu, ale przez całą jesień organizujemy naprawę dużo. „Podwieczorki z Akademią Mistrza” wzmocnią wiedzę biznesową, a dokładniej pozwolą odnaleźć się w gąszczu zmian prawnych, jakie weszły w życie w ostatnim czasie. Z kolei Mistrz Świata w Cukiernictwie Mieczysław Chojnowski zaprasza na szkolenia rzemieślnicze. 

Jak zawsze w świetnej atmosferze i na najwyższym cukierniczym poziomie. Niespodzianką tej jesieni będą piernikowe warsztaty Igi Sarzyńskiej, która już w październiku wprowadzi do pracowni Akademii Mistrza iście świąteczny nastrój.
O wszystkich tych projektach, przeczytacie także na naszej stronie.

We wrześniu warto też pomyśleć o nauce za pośrednictwem platformy e-learnigowej AMB.

24 godziny na dobę, z każdego miejsca na świecie, specjalistyczna, przygotowana specjalnie z myślą o cukiernikach i piekarzach wiedza biznesowa, podzielona na sześć modułów tematycznych – łatwiej już być nie może. Ciekawi? Zajrzyjcie tutaj….

Ciasto francuskie i Backstabil – PPiC

Zachęcamy także do lektury październikowego wydania magazynu PPiC,a zwłaszcza materiału o ciastach listkujących. Choć wszyscy ich używamy, nie wszyscy wiemy jak ciekawą i długą mają historię. Przy okazji lektury o ciastach francuskich, półfrancuskich i innych listkujących, warto też rzucić okiem na nowości w ofercie Kruszwicy. Lider wśród producentów tłuszczy cukierniczych, wzbogacił swój asortyment o mieszanki i dodatki. Skomponowane w idealne duety z poszczególnymi margarynami jeszcze bardziej ułatwią pracę w cukierni i sprawią, że problem powtarzalności wypieków przestanie istnieć.
Przy okazji cist listkujących Kruszwica przedstawia dodatek cukierniczy Backstabil, tworzy idealny duet z margaryną Puff Pastry MB. Zapraszamy do lektury!

 

Przewiń do góry