Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Backstabil i Maestra Puff Pastry Delicate MB – najlepszy przepis na maślane listkowanie!

12 maja 2020, 09:39

Ciasto listkujące, drożdżowe, maślane? Nie, wcale nie trzeba między nimi wybierać. Wystarczą: mistrzowski przepis oraz doskonałe składniki i mamy cudowne, delikatne, pachnące masłem ciastko półfrancuskie. Najlepiej przygotować je z owocowym hitem wiosny – rabarbarem.

Fantastyczny przepis na delikatne, maślane ciastka półfrancuskie przygotował Mistrz Świata w Cukiernictwie Mieczysław Chojnowski

Aby przygotowanie tych słodkich bułek było szybkie i łatwe, a efekt zawsze doskonały, niezbędne są dwa specjalistyczne produkty od Kruszwicy: Mieszanka tłuszczowo-cukrowa Backstabil oraz margaryna Maestra Delicate Puff Pastry Mass Balance.

Backstabil – baza ciast listkujących i drożdżowych

Mieszanka tłuszczowo-cukrowa Backstabil – absolutny hit w ofercie Kruszwicy – to produkt dedykowany do produkcji ciast listkujących i ciasta drożdżowego. Wyraźnie skraca czas ich przygotowania i gwarantuje powtarzalność wypieków – jednocześnie zwiększając tolerancję na przegarowanie wyrobów.
Dzięki zastosowaniu Backstabilu, ciasto dłużej utrzymuje świeżość, jest wyjątkowo stabilne, a jednocześnie delikatne i elastyczne.
Ogromną zaletą produktu jest jego skład. Backstabil nie zawiera konserwantów, barwników i tłuszczy utwardzonych – co dla świadomych cukierników i ich klientów, jest ogromną zaletą.

Maestra Delicate Puff Pastry MB – margaryna z dodatkiem masła dla wymagających profesjonalistów

Maestra Delicate Puff Pastry MB  to produkt z najwyższej półki, dedykowany do produkcji ciast francuskich i półfrancuskich. Łączy w sobie cechy użytkowe margaryny do ciast listkujących, ze smakiem i aromatem masła.

Zastosowanie tej margaryny wyraźnie przyspiesza proces przygotowywania ciasta, ułatwia wałkowanie oraz sprawia, że ciasto nie ma załamań i nie pęka. Maestra Delicate Puff Pastry MB gwarantuje także doskonały efekt listkowania oraz odpowiedni wzrost i kształt ciastek po wypieku. Znakomicie nadaje się do obróbki mechanicznej i ręcznej.
Ponieważ produkt zawiera 5 proc. skoncentrowanego masła, wypieki mają cudowny maślany smak i aromat, tak bardzo ceniony przez konsumentów.
Margaryna doskonale wpisuje się też w panujące trendy proekologiczne i żywieniowe. Maestra Delicate Puff Pastry MB została stworzona w oparciu o surowce pochodzące z certyfikowanych upraw RSPO. Nie zawiera też żadnych konserwantów oraz sztucznych aromatów.

Backstabil i Maestra Delicate Puff Pastry MB to produkty wyjątkowe. A w duecie czynią prawdziwe, cukiernicze cuda!

Przewiń do góry