Pączki serowe
SKŁADNIKI:
- Mąka pszenna – 650 g
- Maślanka – 150 g
- Kruszwica Backstabil – 125 g
- Jaja – 150 g
- Twaróg mielony – 250 g
- Drożdże – 35 g
- Sól – szczypta
Pączki to prawdziwy symbol karnawałowych wypieków. Dziś zachęcamy, by trochę odejść od klasyki i zachwycić klientów delikatnymi pączkami serowymi.
Ich przygotowanie jest bardzo proste, a efekt znakomity. Pamiętajmy, że o jakości wyrobów decyduje nie tylko jakość użytych składników, ale także tłuszczu stosowanego do smażenia. Postaw na sprawdzone frytury z bogatej oferty ZT Kruszwica. Oto nasz niezawodny przepis.
Wykonanie:
- Wszystkie składniki wymieszać. Najpierw przez 2 minuty na wolnych obrotach, następnie 7 minut na szybkich, do momentu połączenia wszystkich składników na jednolitą masę.
- Ciasto podzielić na kęsy około 20 g. Uformować kulki.
- Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
- Czas smażenia około 7 minut, temp. ok 175 ℃.
- Po usmażeniu otoczyć w cukrze z cynamonem.