Zaloguj się
Rejestracja
Instagram Youtube
Zamknij

Pączki serowe

SKŁADNIKI:

  • Mąka pszenna – 650 g
  • Maślanka – 150 g
  • Kruszwica Backstabil – 125 g
  • Jaja – 150 g
  • Twaróg mielony – 250 g
  • Drożdże – 35 g
  • Sól – szczypta

Pączki to prawdziwy symbol karnawałowych wypieków. Dziś zachęcamy, by trochę odejść od klasyki i zachwycić klientów delikatnymi pączkami serowymi.

Ich przygotowanie jest bardzo proste, a efekt znakomity. Pamiętajmy, że o jakości wyrobów decyduje nie tylko jakość użytych składników, ale także tłuszczu stosowanego do smażenia. Postaw na sprawdzone frytury z bogatej oferty ZT Kruszwica. Oto nasz niezawodny przepis.

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki wymieszać. Najpierw przez 2 minuty na wolnych obrotach, następnie 7 minut na szybkich, do momentu połączenia wszystkich składników na jednolitą masę.
  2. Ciasto podzielić na kęsy około 20 g. Uformować kulki.
  3. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
  4. Czas smażenia około 7 minut, temp. ok 175 ℃.
  5. Po usmażeniu otoczyć w cukrze z cynamonem.
Przewiń do góry