Przepis na pączki serowe
Pączki to prawdziwy symbol karnawałowych wypieków. Dziś zachęcamy, by trochę odejść od klasyki i zachwycić klientów delikatnymi pączkami serowymi.
Ich przygotowanie jest bardzo proste, a efekt znakomity. Pamiętaj, że o jakości wyrobów decyduje nie tylko jakość użytych składników, ale także tłuszczu stosowanego do smażenia. Postaw na sprawdzone frytury i wypróbuj nasz niezawodny przepis.
Receptura
- Mąka pszenna650 g
- Maślanka150 g
- Kruszwica Backstabil zobacz125 g
- Jaja150 g
- Twaróg mielony250 g
- Drożdże35 g
- Sólszczypta
Technika wykonania
Wszystkie składniki wymieszaj. Najpierw przez 2 minuty na wolnych obrotach, następnie 7 minut na szybkich, do momentu połączenia wszystkich składników na jednolitą masę.
Ciasto podziel na kęsy około 20 g. Uformuj kulki.
Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Czas smażenia ok. 7 minut, temp. ok. 175℃.
Po usmażeniu obtocz w cukrze z cynamonem.
karnawałsmażone