Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Przepis na pączki serowe

Pączki serowe

Pączki to prawdziwy symbol karnawałowych wypieków. Dziś zachęcamy, by trochę odejść od klasyki i zachwycić klientów delikatnymi pączkami serowymi.

Ich przygotowanie jest bardzo proste, a efekt znakomity. Pamiętaj, że o jakości wyrobów decyduje nie tylko jakość użytych składników, ale także tłuszczu stosowanego do smażenia. Postaw na sprawdzone frytury i wypróbuj nasz niezawodny przepis.

Receptura

Technika wykonania

Wszystkie składniki wymieszaj. Najpierw przez 2 minuty na wolnych obrotach, następnie 7 minut na szybkich, do momentu połączenia wszystkich składników na jednolitą masę.
Ciasto podziel na kęsy około 20 g. Uformuj kulki.
Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Czas smażenia ok. 7 minut, temp. ok. 175℃.
Po usmażeniu obtocz w cukrze z cynamonem.

karnawałsmażone

Inne przepisy z tej kategorii

Sprawdź nasze produkty